23 Ιούνιος, 2018 23:06

Breaking News

Θεσσαλονίκη: Αύριο το πρωί στο λιμάνι τα πρώτα λεωφορεία με πρόσφυγες από την Καβάλα

Θεσσαλονίκη: Αύριο το πρωί στο λιμάνι τα πρώτα λεωφορεία με πρόσφυγες από την Καβάλα
NANOSΝωρίς αύριο το πρωί αναμένεται να αφιχθούν στη Θεσσαλονίκη επτά λεωφορεία με 360 έως 400 πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν απόψε με το πλοίο της γραμμής στην Καβάλα από τα νησιά του Αιγαίου. Αυτό έγινε γνωστό, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή εκπροσώπων του υφυπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του λιμεναρχείου, του στρατού, της αστυνομίας, του Ερυθρού Σταυρού και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Ο χώρος που θα υποδεχτεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι η αποθήκη 18 στο λιμάνι, όπου έχει γίνει απολύμανση. Στη σύσκεψη εξετάστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τον έλεγχο των υποδομών υγιεινής, την παραλαβή των ειδών πρώτης ανάγκης από τους πρόσφυγες, την παροχή των πρώτων βοηθειών και ιατρικών υπηρεσιών, τα ζητήματα καθαριότητας και τις διαδικασίες σίτισης.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Μέλλιος, έχουν λυθεί όλα τα οργανωτικά ζητήματα καθώς οι προετοιμασίες είχαν γίνει εδώ και ένα μήνα με την πρόβλεψη ότι θα υπήρχε ενδεχομένως ανάγκη για να χρησιμοποιηθεί ο εν λόγω χώρος.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, η αποθήκη 18 δεν παρεμποδίζει τις λειτουργίες του λιμανιού καθώς βρίσκεται εκτός της ελεύθερης ζώνης και του επιβατικού σταθμού.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016, 17:01

Περισσότερα Εδώ

Related posts