17 Δεκέμβριος, 2018 18:12

Breaking News

Η Novartis χρηματοδότησε την εκστρατεία του Τραμπ κατά του Obamacare

Η Novartis χρηματοδότησε την εκστρατεία του Τραμπ κατά του Obamacare
NANOS
H περιβόητη φαρμακοβιομηχανία Novartis κρύβεται πίσω από την καταστροφή του προγράμματος κοινωνικής περίθαλψης Obamacare.

Όπως αποκαλύφθηκε από τον φαρμακευτικό κολοσσό, χτες Τετάρτη, η εταιρεία πλήρωσε τον δικηγόρο του Τραμπ, Michael Cohen, με $1,2 εκατομμύρια για να τον εφοδιάσει με τις απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου να καταπολεμήσει τον κοινωνικό νόμο για την υγειονομική περίθαλψη στις ΗΠΑ που αποτελούσε πρόβλημα για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές και τις φαρμακοβιομηχανίες.

Michael Cohen

Το ποσό αυτό περιλαμβάνεται στο συμβόλαιο που υπέγραψε ο Κόεν «για να μοιράζονται θέματα σχετικά με την υγειονομική ασφάλιση και κυρίως για το Obamacare».

H Novartis ανακοίνωσε επίσης πως ενημέρωσε τους ειδικούς ανακριτές της ομάδας Robert Mueller για τις πληρωμές που έκανε στον Κόεν.

Όπως μετέδωσε το NBC News ανώτερος αξιωματούχος της Novartis δήλωσε ότι ο Κόεν, λίγο μετά την εκλογή του Τραμπ στην προεδρία, «υποσχέθηκε πρόσβαση στη νέα κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τη Novartis, το συμβόλαιο που υπέγραψε με την εταιρία του Κόεν (Essential Consultants L.L.C.) τον Φεβρουάριο του 2017 ήταν για $100.000 το μήνα. Και αυτό συνέβη λίγο μετά την ορκωμοσία του Τραμπ ως προέδρου.

Η Novartis φέρεται από το NBC News ότι «συνεργάσθηκε πλήρως με το ειδικό ανακριτικό γραφείο παρέχοντας όλες τις πληροφορίες που της ζητήθηκαν. Θεωρεί όμως το ζήτημα ‘λήξαν’ ως προς τη συμφωνία».

Σύμφωνα με την «The New York Times» η εταιρία του Κόεν «προσωπικού δικηγόρου του προέδρου Τραμπ και ανθρώπου για τις ‘ειδικές υποθέσεις του’ είχε διασυνδέσεις με Ρώσο ολιγάρχη και αρκετές επιχειρήσεις πολύ πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Τραμπ, σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύφθηκαν και συνεντεύξεις».

Τα οικονομικά Στοιχεία που αποκαλύφθηκαν δείχνουν πως η εταιρία του Κόεν «έκανε πολλές εργασίες που ουδόλως ήταν γνωστές και του είχαν αποφέρει τουλάχιστον $4,4 εκατομμύρια πριν τις προεδρικές εκλογές».

Οι «βρώμικες δουλειές» του Κόεν αναφέρονται και σε στοιχεία που δημοσιοποίησε μέσω του Twitter του προχτές Τρίτη, ο Michael Avenatti συνήγορος της πορνοστάρ Stephanie Clifford, η οποία είχε πληρωθεί με $130.000 από την Essential Consultants «ώστε να κρατήσει το στόμα της κλειστό για τη φερόμενη σχέση της με τον Ντόναλντ Τραμπ».

Τα στοιχεία του Avenatti περιγράφονται σε εφτασέλιδο κείμενο για δοσοληψίες που είχαν γίνει μέσω δύο τραπεζών: των First Republic Bank και City National Bank.

 Αριστερά ο Viktor Vekselberg με τον Marat Khusnullin, αντιδήμαρχο της Μόσχας

Τα οικονομικά στοιχεία που αποκαλύπτονται από τον Avenatti δείχνουν τις διασυνδέσεις με την εταιρία του Viktor Vekselberg, οποίος είχε ανακριθεί στις αρχές του χρόνου από την ειδική επιτροπή του Robert S. Mueller III, που εξέταζε το ζήτημα της ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Οι αποκαλύψεις των ‘Ν.Υ Times’ προσφέρουν καλύτερη εικόνα για τις επιχειρήσεις του Κόεν στην περίοδο πριν αλλά και μετά τις προεδρικές εκλογές .

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του Μανχάταν ερευνούν για τις πιθανές τραπεζικές απάτες της εταιρίας του όσο και το ενδεχόμενο παραβιάσεων στον εκλογικό νόμο των ΗΠΑ.

Όταν ρωτήθηκε για όλα αυτά ο δικηγόρος του Κόεν, Stephen Ryan από την εφημερίδα, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.


Η ‘Ν.Υ. Times’ για NovartisΗ ‘Ν.Υ Times’ αναφερόμενη σε άλλες πληρωμές που έγιναν στην εταιρεία του Κόεν ήταν «τέσσερις πληρωμές των $99.980 ανάμεσα στον Οκτώβριο και τον Ιανουάριο από την ‘Novartis Investments S.A.R.L.’, θυγατρική του πολυεθνικού φαρμακευτικού γίγαντα Novartis με έδρα την Ελβετία, της οποίας ο εκτελεστικός διευθυντής βρισκόταν μεταξύ των 15 μεγαλοεπιχειρηματιών που είχαν παρακαθήσει στο γεύμα που είχε δώσει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum) και είχε διαθέσει πλέον των $10 εκατομμυρίων για προπαγανδιστικές υπηρεσίες τον περασμένο χρόνο.

Η Novartis πάντως ανακοίνωσε πως η συμφωνία με την Essential Consultants, έχει λήξει.

Πληροφορίες από nytimes.com – www.cnbc.com


Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

Περισσότερα εδώ

Related posts