17 Φεβρουάριος, 2018 23:02

Breaking News

Η Υγεία ανακάμπτει σταθερά στη Μεσσηνία

Η Υγεία ανακάμπτει σταθερά στη Μεσσηνία
NANOS

Σημαντική ενίσχυση με μόνιμο και επικουρικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δέχονται τα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, με την πρόσληψη συνολικά 25 ατόμων.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι το νοσοκομείο Καλαμάτας αποκτά πλέον ειδικότητα παιδοχειρουργού, ενώ υπογράφηκε και διετής σύμβαση με ιατροδικαστή, με την προηγούμενη να έχει λήξει από τον Νοέμβριο και η Μεσσηνία όλο αυτό το διάστημα να εξυπηρετείται από την Κόρινθο, με υψηλό κόστος και μεγάλη ταλαιπωρία για οικογένειες.

Συνολικά στο νοσοκομείο Καλαμάτας πιάνουν δουλειά 10 μόνιμοι και επικουρικοί ιατροί και 11 νοσηλευτές, ενώ στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας προσλαμβάνονται τέσσερις μόνιμοι ιατροί.

Μέσα στον Μάρτιο


Η ενίσχυση των Νοσηλευτικών Μονάδων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας με το συγκεκριμένο προσωπικό θα γίνει μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Ειδικότερα για το νοσοκομείο Καλαμάτας εκδόθηκε το ΦΕΚ για την πρόσληψη ενός μόνιμου γυναικολόγου-μαιευτήρα, ενώ ανακοινώθηκαν από τον ΑΣΕΠ τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης 5Κ/2015 βάσει της οποίας προσλαμβάνονται έξι μόνιμοι νοσηλευτές-τριες ΤΕ και ΔΕ.

Επίσης, μέχρι τέλος Μάρτη αναμένεται η πρόσληψη βάσει της προκήρυξης του ΚΕΛΠΝΟΟ πέντε νοσηλευτών-τριών και ενός ιατρού εντατικολόγου διετούς σύμβασης για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Χθες ανακοινώθηκαν και οι διορισμοί οκτώ επικουρικών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων διετούς σύμβασης.

Ειδικότερα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναλάβουν εργασία ένας παθολόγος, ένας αναισθησιολόγος, ένας ΩΡΛ, ένας ιατροδικαστής, ένας πνευμονολόγος ΜΕΘ, ένας παιδοχειρουργός, ένας αγγειοχειρουργός και ένας βιοπαθολόγος.

Για το νοσοκομείο Κυπαρισσίας εκδόθηκαν τα ΦΕΚ για τον διορισμό τεσσάρων μόνιμων ιατρών και ειδικότερα ενός αναισθησιολόγου, ενός οφθαλμιάτρου, μίας οδοντιάτρου και ενός γυναικολόγου-μαιευτήρα.

Από την εξοικονόμηση

Από τη μεριά του, ο διοικητής του νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος και τόνισε: «Το νοικοκύρεμα στα οικονομικά μας και η εξοικονόμηση πόρων από τα έργα της αυτοπαραγωγής οξυγόνου και της ηλιοθερμίας μάς επιτρέπουν να προσλαμβάνουμε περισσότερους επικουρικούς ιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίοι μισθοδοτούνται από τον προϋπολογισμό μας. Αυτός ήταν, άλλωστε, κι ένας από τους κύριους στόχους μας. Μέσα από την εξοικονόμηση να καλύπτουμε άλλες βασικές και κυρίαρχες ανάγκες μας. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι αγαπάμε το νοσοκομείο μας, θέλουμε να το πάμε ψηλά και για αυτόν τον σκοπό αγωνιζόμαστε καθημερινά».

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

Περισσότερα Εδω

Related posts