15 Νοέμβριος, 2018 15:11

Breaking News

Η στιγμή της κατάρριψης συριακού drone από ισραηλινό πύραυλο

Η στιγμή της κατάρριψης συριακού drone από ισραηλινό πύραυλο
NANOSΗ στιγμή της κατάρριψης συριακού drone από ισραηλινό πύραυλο

Για δεύτερη φορά, σε τρεις μέρες, η ισραηλινή αντιαεροπορική άμυνα έπληξε συριακό drone μόλις εντοπίστηκε εντός του εναέριου χώρου τους. Και τις δύο φορές, την Τετάρτη που μας πέρασε και την Παρασκευή, τα δύο συριακά drones επλήγησαν από αντίστοιχους αντιαεροπορικούς πυραύλους patriot του ισραηλινού οπλοστασίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, την πρώτη τουλάχιστον φορά, δηλαδή την περασμένη Τετάρτη, το drone έγινε αντιληπτό, αλλά πέρασαν 15 λεπτά έως ότου πληγεί από τον αντιαεροπορικό πύραυλο patriot. Σύμφωνα με τους ισραηλινούς ειδικούς, αυτά τα λεπτά ήταν αναγκαία ώστε να λειτουργήσει η «κόκκινη γραμμή» επικοινωνίας με το ρωσικό επιτελείο, ώστε να διαλευκανθεί ότι το ιπτάμενο αντικείμενο δεν είναι ρωσικό.

Στην διάλεκτο που χρησιμοποιούν οι στρατιωτικοί αυτό αποκαλείται «to obtain clearance». Τουλάχιστον το πρώτο που καταρρίφθηκε την Τετάρτη, 11 Ιουλίου, είναι ρωσικής κατασκευής, όπως καταδεικνύεται από τα συντρίμμια που βρέθηκαν στο έδαφος.

Στο πρώτο βίντεο που ακολουθεί εντός του κόκκινου κύκλου παρακολουθεί κανείς το drone που προέρχεται από τη Συρία και υπερίπταται του Ισραήλ. Αιφνιδίως εμφανίζεται ο πύραυλος patriot, ο οποίος και το καταρρίπτει.

Στο δεύτερο βίντεο, το οποίο έχει ληφθεί όχι από στρατιωτική πηγή, αλλά προφανώς από το έδαφος, βλέπουμε τη γραμμή των καυσίμων του patriot στα υψίπεδα του Γκολάν και ακούγονται και αντιδράσεις  πολιτών. 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018, 19:49

Περισσότερα εδώ

Related posts