19 Ιούνιος, 2018 18:06

Breaking News

Η πρώτη οικογένεια που θα δοκιμάσει το αυτόνομο Volvo XC90

Η πρώτη οικογένεια που θα δοκιμάσει το αυτόνομο Volvo XC90
NANOSΤου Λουκά Παπαλάμπρου

Το επόμενο και πιο σημαντικό βήμα πριν το λανσάρισμα της τεχνολογίας πλήρως αυτόνομης οδήγησης στην αγορά έκανε η σουηδική φίρμα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης του Ντιτρόιτ, η Volvo ανέβασε στην κεντρική σκηνή την οικογένεια Hain από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Οι άνθρωποι αυτοί επελέγησαν πρώτοι για να δοκιμάσουν το εξελιγμένο σύστημα autopilot σε πραγματικές συνθήκες κίνησης, λαμβάνοντας μέρος στο πλέον φιλόδοξο πρόγραμμα Drive Me.

Η οικογένεια Hain θα χρησιμοποιεί καθημερινά το πρωτότυπο XC90 το οποίο μπορεί να κινείται χωρίς τη συνδρομή οδηγού σε όλες τις συνθήκες κυκλοφορίας. Το συγκεκριμένο SUV είναι το πρώτο από μια σειρά αυτόνομων αυτοκινήτων που θα παραχωρηθούν σε πελάτες της εταιρείας και απλούς πολίτες, στο πλαίσιο του προγράμματος Drive Me.

Στόχος της Volvo είναι να συγκεντρώσει στοιχεία και να τελειοποιήσει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν άμεσα στο Γκέτεμποργκ, με το πρόγραμμα να συνεχίζεται αργότερα στους δρόμους του Λονδίνου. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία παραχωρεί τα δοκιμαστικά πρωτότυπα σε μη επαγγελματίες δοκιμαστές οδηγούς αλλά σε κοινούς θνητούς για καθημερινή χρήση. Αυτή η προσέγγιση θα επιτρέψει στη Volvo να προσαρμόσει τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης όσο το δυνατόν πιο κοντά στις ανάγκες ενός μέσου ανθρώπου, πριν από την ευρεία διάθεση των μελλοντικών οχημάτων με ορίζοντα το 2021.

Δείτε εδώ το νέο XC90 και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς 90


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017, 15:16

Περισσότερα Εδω

Related posts