18 Ιούλιος, 2018 18:07

Breaking News

«Η καλή δουλειά πολλές φορές δεν αναγνωρίζεται»

«Η καλή δουλειά πολλές φορές δεν αναγνωρίζεται»
NANOSΟ Ιγκόρ Τούντορ μίλησε για πρώτη φορά μετά την απομάκρυνσή του από τον ΠΑΟΚ και αναφέρθηκε σε μέσο της πατρίδας του για τα συναισθήματά του και την κατάσταση που επικρατεί στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ο Κροάτης τεχνικός τόνισε ότι η πολυφωνία έκανε κακό στην ομάδα, ωστόσο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά:

-Πώς αισθάνεστε που δεν είστε πλέον προπονητής στον ΠΑΟΚ;

«Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα. Υπάρχει μια αίσθηση θλίψης, θυμού, νοσταλγίας και υπερηφάνειας, αλλά ακόμη κι αν ακούγεται περίεργο υπάρχει και αίσθηση ανακούφισης».


-Πώς γίνεται αυτό, αφού σας απέλυσαν από τον ΠΑΟΚ;


«Κι όμως αυτό συνοψίζει καλύτερα το πώς αισθάνεται κανείς όντας προπονητής του ΠΑΟΚ, όλες τις δυσκολίες αυτού του ρόλου. Σε αυτούς τους εννέα μήνες που ήμουν στον ΠΑΟΚ είχα πολλές φορές την αίσθηση ότι η συνολικά καλή δουλειά πολλές φορές δεν αναγνωρίζεται, ότι κάθε κακό αποτέλεσμα είναι το τέλος αυτού του δρόμου και ότι κερδίζοντας παιχνίδια και τρόπαια είναι κάτι αναμενόμενο».


-Δεν είναι φυσιολογικό να περιμένουμε μεγάλα αποτελέσματα από ένα σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ;


«Με όλο το σεβασμό που έχω για τον ΠΑΟΚ και αυτό είναι βασική αρχή μου, κοιτάζοντας τα τελευταία χρόνια μπορούμε να δούμε ότι ο σύλλογος δεν έχει κερδίσει πολλά, αλλά για κάποιο λόγο απαιτείται νίκη».


-Γιατί συμβαίνει αυτό;


«Οι οπαδοί περιμένουν πως με το νέο κεφάλαιο που έχει επενδυθεί στην ομάδα, θα βελτιωθούν τα αποτελέσματα και η ομάδα θα κερδίσει τρόπαια. Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι δυσαρεστημένοι και θέλουν καλύτερα αποτελέσματα. Κάτι που είναι απολύτως θεμιτό και κατανοητό».


-Ποιο είναι το κυριότερο πρόβλημα και γιατί δεν έρχονται τα αποτελέσματα;


«Μπορεί να έχεις το κεφάλαιο, τους οικονομικούς πόρους, μια καλή οικονομική πολιτική και ένα δυνατό εμπορικό τμήμα αλλά αν δεν έχεις αθλητική φιλοσοφία, ένα ξεκάθαρο μακροπρόθεσμο σχέδιο, ικανούς και τίμιους ανθρώπους να δουλέψουν πάνω σε αυτό, τότε τίποτα δεν μπορεί να συμβεί. Κοιτάξτε τι έχει συμβεί τα τελευταία 4 χρόνια. Πόσες αλλαγές προπονητών, 8-9 δεν γνωρίζω καν, πόσοι πολλοί διευθυντές, πρόεδροι, σύμβουλοι όλων των ειδών. Φέτος είχαμε μια κατάσταση όπου υπήρχαν δύο διευθυντές και δύο πρόεδροι. Είχαμε συναντήσεις, όπου κανείς δεν ξέρει ποιος έχει εξουσία πάνω στο τι, και ένας διευθυντής με τον προπονητή δεν μπορούσαν ακόμη και να αποφασίσουν ποιους παίκτες θέλουν να φέρουν στην ομάδα. Αυτά είναι γελοία πράγματα να συμβαίνουν σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ».


-Όλοι οι εργαζόμενοι στον ΠΑΟΚ έχουν επιλεχθεί από τον Ιβάν Σαββίδη. Ποια ήταν η σχέση σας μαζί τους;


«Αμοιβαίος σεβασμός. Ο κ. Σαββίδης είναι ένας άνθρωπος που αγαπά τον ΠΑΟΚ, βάζει πολλή ενέργεια και ότι διαθέτει στο σύλλογο. Θα είμαι πάντα ευγνώμων για την ευκαιρία να είναι ένα μέρος όλης αυτής της εμπειρίας, η οποία τελικά με έκανε έναν καλύτερο προπονητή και ένα ισχυρότερο άτομο. Από την άλλη πλευρά, είναι επιχειρηματίας, προέρχεται από ένα εντελώς διαφορετικό κόσμο, μακριά από το ποδόσφαιρο, και σίγουρα δεν είναι εύκολο γι ‘αυτόν να «τρέχει» ένα ποδοσφαιρικό σύλλογο. Είναι περιτριγυρισμένος από πολλούς ανθρώπους που του δίνουν συμβουλές και κάποιοι από αυτούς -με όλο το σεβασμό- δεν γνωρίζουν αρκετά από ποδόσφαιρο. Μερικοί μπορεί να έχουν ακόμη και δικά τους συμφέροντα γύρω από όλο αυτό. Ελπίζω πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι να μάθουν από τα λάθη του παρελθόντος και να αλλάξουν τα πράγματα, ώστε στο μέλλον να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα και τρόπαια στον ΠΑΟΚ».


– Πώς ήταν η σχέση σας με τα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους;


«Νομίζω ότι ήταν επαγγελματικές και σωστές. Είναι φυσιολογικό κάποιος να σε συμπαθεί ή να σε αντιπαθεί περισσότερο από ό, τι τον άλλον, καθώς και ότι υπάρχουν λιγότερο ή περισσότερο αντικειμενικοί, όπως και εκείνοι που γράφουν για τα δικά τους συμφέροντα. Αυτό είναι σύνηθες πράγμα στο ποδόσφαιρο. Διάβασα πρόσφατα ότι o Γκουαρντιόλα παραπονέθηκε σε συνέντευξη Τύπου ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν του δείχνουν τον δέοντα σεβασμό. Άρα μπορείτε να δείτε ότι ακόμη και οι καλύτεροι και πιο επιτυχημένοι προπονητές έχουν προβλήματα με τα μέσα ενημέρωσης. Ήμουν πάντα ειλικρινής με τον εαυτό μου μέχρι το τέλος. Οφείλω να ομολογήσω ότι μερικές φορές αντέδρασα υπερβολικά ή έκανα δηλώσεις που ήταν ίσως λάθος, αλλά υποθέτω ότι συμβαίνει σε όλους».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, 13:15

Περισσότερα Εδώ

Related posts