18 Ιούλιος, 2018 18:07

Breaking News

Η Ιαπωνία καταδικάζει τη νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Η Ιαπωνία καταδικάζει τη νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα
NANOSΗ κυβέρνηση της Ιαπωνίας καταδίκασε σήμερα «με τον πλέον έντονο τρόπο» τη νέα εκτόξευση ενός πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ο οποίος πέρασε πάνω από τη νήσο Χοκάιντο και κατέπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό, διά χειλέων του Ιάπωνα κυβερνητικού εκπροσώπου Γιοσιχίντε Σούγκα.

«Αυτές οι επανειλημμένες προκλήσεις από μέρους της Βόρειας Κορέας είναι ανεπίτρεπτες και διαμαρτυρόμαστε με τον πλέον έντονο τρόπο», δήλωσε ο Σούγκα σε δημοσιογράφους.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από τη Βόρεια Κορέα στις 06:57 ώρα Ιαπωνίας (00:57 ώρα Ελλάδας), πέταξε πάνω από τη νήσο Χοκάιντο και έπεσε στη θάλασσα στις 07:16 (01:16 ώρα Ελλάδας) περίπου 2.000 χλμ. ανατολικά του ακρωτηρίου Ερίμο, πρόσθεσε ο Σούγκα.

Η Ιαπωνία διαμαρτύρεται για την ενέργεια αυτή και θα αναλάβει την προσήκουσα δράση στα Ηνωμένα Έθνη παραμένοντας σε στενή επαφή με τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, ανέφερε ακόμη ο Σούγκα.

Σύμφωνα με τον στρατό της Νότιας Κορέας, ο πύραυλος έφθασε σε υψόμετρο 770 χλμ. και κάλυψε απόσταση 3.700 χλμ., κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να πλήξει το νησί Γκουάμ, περιοχή των ΗΠΑ όπου βρίσκονται σημαντικές στρατιωτικές βάσεις.

Τον περασμένο μήνα, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε άλλον έναν πύραυλο από μια περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ ο οποίος πέρασε πάνω από το Χοκάιντο και κατέπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η Ιαπωνία συγκάλεσε—όπως και η Νότια Κορέα—το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας μετά τη νέα εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα.

Στο μεταξύ στις ΗΠΑ, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την εκτόξευση.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017, 02:36

Περισσότερα εδώ

Related posts