17 Φεβρουάριος, 2018 23:02

Breaking News

Η εισαγγελία του Βελγίου επιβεβαιώνει τον θάνατο ενός υπόπτου

Η εισαγγελία του Βελγίου επιβεβαιώνει τον θάνατο ενός υπόπτου
NANOS
Η εισαγγελία του Βελγίου επιβεβαιώνει τον θάνατο ενός υπόπτουΈνας ύποπτος που ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι εφόδου σκοτώθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια εφόδου νωρίτερα στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσαν Βέλγοι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Η έφοδος σχετιζόταν με τις έρευνες για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, πρόσθεσαν.

Όταν αστυνομικοί πήγαν να πραγματοποιήσουν έρευνα σε ένα διαμέρισμα στο νότιο τμήμα της πόλης «ένας ή περισσότεροι άνθρωποι άνοιξαν αμέσως πυρ εναντίον αστυνομικών, τη στιγμή που οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν την πόρτα», σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Περίπου πέντε ώρες αργότερα, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν έφοδο στο κτήριο και «ένας ύποπτος οπλισμένος με ένα Καλάσνικοφ σκοτώθηκε».

Η εισαγγελία δεν προσδιόρισε τι συνέβη στους άλλους υπόπτους και αρκέστηκε να αναφέρει ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο γεγονός πως οι έρευνες συνεχίζονται στάθηκαν επίσης νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και υπουργοί της κυβέρνησής του.

Ο Μισέλ επιβεβαίωσε ότι τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην επιχείρηση, τρεις Βέλγοι και μια Γαλλίδα.

Η Γαλλίδα αστυνομικός «που τραυματίστηκε ελαφρά» ανήκε σε μια «κοινή ομάδα έρευνας της ομοσπονδιακής εισαγγελίας (του Βελγίου) και της εισαγγελίας του Παρισιού», διευκρίνισε ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης Κουν Χέενς.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016, 00:34

Περισσότερα εδώ

Related posts