20 Νοέμβριος, 2018 00:11

Breaking News

«Η διεθνής κοινότητα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στην Παλαιστίνη»

«Η διεθνής κοινότητα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στην Παλαιστίνη»
NANOS«Η διεθνής κοινότητα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στην Παλαιστίνη»

«Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια και να σιωπά μπροστά στο δράμα του παλαιστινιακού λαού», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Τα όσα έχουμε δει τις προηγούμενες μέρες είναι εικόνες φρίκης, που εξοργίζουν όλους όσους τις βλέπουν», ανέφερε η κ. Σβίγκου και πρόσθεσε: «Για να μπορέσει να δοθεί ένα τέλος σε αυτή τη φρίκη θα πρέπει η διεθνής κοινότητα και η Ευρωπαϊκή Ένωση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, να πουν ένα ‘όχι’ στη λογική των ίσων αποστάσεων και στην εξίσωση των διαδηλωτών με έναν στρατό που δολοφονεί, δηλαδή την εξίσωση του θύματος με τον θύτη, η διεθνής κοινότητα πρέπει στηρίξει τη διεθνή νομιμότητα, πρέπει να στηρίξει τις ίδιες τις αποφάσεις του ΟΗΕ για την επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος και να λάβει άμεσα πληροφορίες, που θα στηρίξουν έμπρακτα την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης».

«Θα δούμε στην ώρα του το θέμα των συντάξεων»

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους εν όψει και της ολοκλήρωσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής τον προσεχή Αύγουστο η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή συζητούμε την υλοποίηση των αποφάσεων για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, που αποφασίστηκαν στο Eurogroup του 2017 και το να αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες κυρίως σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του γαλλικού μηχανισμού, αυτό το οποίο είχε βρεθεί ως μία συμβιβαστική τεχνική, για να μπορέσει να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των προβλέψεων του ΔΝΤ και των προβλέψεων των Ευρωπαίων για την ανάπτυξη».

Αναφορικά με τις διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται από τα διάφορα εμπλεκόμενα μέρη παρατήρησε ότι «κάθε λύση για το χρέος έχει διαφορετικά αποτελέσματα και διαφορετικές τεχνικές και αυτό είναι που συζητούν αυτή τη στιγμή τα τεχνικά κλιμάκια και αυτό είναι που θα αποσαφηνιστεί στο Eurogroup στα τέλη Ιουνίου και εδώ θα είμαστε να συζητήσουμε πού τελικά καταλήγουν οι λύσεις».

Σχετικά με τις προβλέψεις για τις περικοπές στις συντάξεις η κ. Σβίγκου διευκρίνισε ότι «το θέμα είναι μπροστά», αλλά «δεν είναι ένα θέμα, το οποίο αυτή τη στιγμή θα το ανοίξει η ελληνική κυβέρνηση, μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και μέχρι την έξοδο από το πρόγραμμα, που είναι το ορόσημο της 20ης Αυγούστου 2018». «Από εκεί και πέρα», εξήγησε, «καταλαβαίνουμε όλοι ότι με όπλο τις ισχυρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, τα μεγέθη που έχει πετύχει στο πλεόνασμα και τους υπόλοιπους δείκτες και βέβαια με δεδομένη την καθαρή έξοδο τον Αύγουστο του 2018, μπορεί με άλλους όρους να διαπραγματευτεί τα ήδη ψηφισμένα μέτρα και για τις συντάξεις». «Αυτό -όπως και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών έχει δηλώσει- είναι κάτι το οποίο θα το δούμε στην ώρα του και αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, η ρύθμιση για το χρέος και η έξοδος από το μνημόνιο», διευκρίνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018, 12:00

Περισσότερα Εδω

Related posts