21 Οκτώβριος, 2018 07:10

Breaking News

Η ακτοφυλακή της Αργεντινής βύθισε κινεζική μηχανότρατα που ψάρευε παράνομα

Η ακτοφυλακή της Αργεντινής βύθισε κινεζική μηχανότρατα που ψάρευε παράνομα
NANOS
Η ακτοφυλακή της Αργεντινής βύθισε κινεζική μηχανότρατα που ψάρευε παράνομαΗ ακτοφυλακή της Αργεντινής βύθισε μια κινεζική μηχανότρατα η οποία ψάρευε παράνομα μέσα στα εγχώρια ύδατά της, ανακοίνωσε χθες η ακτοφυλακή, σε μια πρώτη δοκιμασία σχέσεων μεταξύ του προέδρου Μαουρίτσιο Μάκρι και του Πεκίνου.

Σε μια καταδίωξη στην ανοιχτή θάλασσα, πλοιάριο της ακτοφυλακής κυνήγησε τη Δευτέρα τη μηχανότρατα «Λου Γιαν Γιού 010» με κατεύθυνση τα διεθνή ύδατα, πυροβολώντας προειδοποιητικά στην πλώρη ενώ προσπαθούσε να έρθει σε επαφή με το κινεζικό πλήρωμα μέσω ραδιοασύρματου.

«Αρκετές φορές, το παράνομο πλοίο διενήργησε μανούβρες για να έρθει σε σύγκρουση με την ακτοφυλακή, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο το ίδιο το πλήρωμα του αλλά και το πλήρωμα της ακτοφυλακής, οι οποίοι τότε διέταξαν τον πυροβολισμό τμημάτων του πλοίου», υποστήριξε η ακτοφυλακή σε δήλωσή της.

Δεν διευκρινίστηκε αν η μηχανότρατα βυθίστηκε την Δευτέρα ή χθες.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αργεντινής είπε πως η Δικαιοσύνη διερευνά το επεισόδιο. Αξιωματούχοι της πρεσβείας της Κίνας στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, Μπουένος Άιρες, δεν ήταν διαθέσιμοι για δηλώσεις.

Η ακτοφυλακή χρησιμοποίησε ραντάρ για να εντοπίσει τη μηχανότρατα, που ψάρευε έξω από τα παράλια του Πουέρτο Μάντριν στην περιφέρεια Τσουμπούτ, ζώνη γνωστή για σουπιές.

Αφού η μηχανότρατα αγνόησε τις προειδοποιήσεις, η ακτοφυλακή πυροβόλησε το σκάφος και συνέχισε να εναλλάσσει προειδοποιήσεις και πυροβολισμούς. Το πλήρωμα εγκατέλειψε το πλοίο όταν άρχισε να βυθίζεται. Τέσσερα μέλη περισυλλέχθηκαν από την ακτοφυλακή ενώ άλλοι, από έτερο κινεζικό πλοίο που ακολουθούσε στην καταδίωξη.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016, 05:15

Περισσότερα εδώ

Related posts