23 Φεβρουάριος, 2018 20:02

Breaking News

ΗΠΑ: Στη Γερουσία ένα νέο μεταναστευτικό νομοσχέδιο

ΗΠΑ: Στη Γερουσία ένα νέο μεταναστευτικό νομοσχέδιο
NANOSΈνα δικομματικό νομοσχέδιο με την υποστήριξη Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, με στόχο την προστασία νεαρών παράνομων μεταναστών από την απέλασή τους αλλά και τη χορήγηση δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της συνοριακής ασφάλειας βρίσκεται σήμερα, στην πορεία του προς την ολομέλεια της Γερουσίας, καθώς οι Δημοκρατικοί δηλώνουν με επιφύλαξη πως βρίσκονται κοντά στην κατάρτιση κοινής πρότασης.

Το πλαίσιο του δικομματικού νομοσχεδίου, προστατεύει από την απέλαση περίπου 1,8 εκατομμύρια μετανάστες, οι οποίοι είναι γνωστοί και ως «Ονειροπόλοι», οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά.

Το Κογκρέσο έχει κινητοποιηθεί προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό, καθώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει διατάξει τον τερματισμό της εφαρμογής στις 5 Μαρτίου ενός προγράμματος της περιόδου του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, το οποίο νομιμοποίησε προσωρινά τους νεαρούς παράνομους μετανάστες.

Ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, επεσήμανε τις δυσκολίες που υπάρχουν στην κατάρτιση του νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό πρόβλημα, αλλά πρόσθεσε: «Είμαστε κοντύτερα από ποτέ, στο να περάσουμε κάτι από τη Γερουσία προκειμένου να βοηθήσουμε τους Ονειροπόλους. Η διεξαγωγή ψηφοφορίας σε αρκετές προτάσεις που έχουν κατατεθεί, αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα στην Γερουσία».

Η Γερουσία προσπαθεί με κάθε τρόπο να τερματίσει το αδιέξοδο των τελευταίων μηνών, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ επιμένει στην κατάρτιση ενός νομοσχεδίου επί τη βάσει των προτάσεων που προωθεί ο ίδιος με κεντρική γραμμή, τη μείωση του αριθμού των παράνομων μεταναστών που ζουν στις ΗΠΑ.

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ο πρόεδρος Τραμπ παροτρύνει τη Γερουσία να ψηφίσει το νομοσχέδιο που προωθεί ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Τσακ Γκράσλεϊ, το οποίο έχει καταρτιστεί λαμβάνοντας υπόψη τις δικές του θέσεις. Μεταξύ αυτών, προωθεί και τον περιορισμό της εφαρμογής δύο προγραμμάτων, με τα οποία και εισέρχονται ετησίως περισσότεροι από 300.000 μετανάστες στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις πολιτικές ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί στη Γερουσία, το νομοσχέδιο του Γκράσλεϊ θεωρείται απίθανο ότι θα συγκεντρώσει την πλειοψηφία των 60 ψήφων που απαιτούνται για την ψήφισή του, καθώς δεν έχει την υποστήριξη των Δημοκρατικών.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, 11:43

Περισσότερα εδώ

Related posts