22 Ιούνιος, 2018 13:06

Breaking News

Ημερίδα για την δεοντολογία στα ΜΜΕ μέσα στην οικονομική κρίση

Ημερίδα για την δεοντολογία στα ΜΜΕ μέσα στην οικονομική κρίση
NANOS

Ημερίδα με θέμα «Πώς και γιατί παραβιάζεται η δεοντολογία στα Μ.Μ.Ε. (2009-2015);» διοργανώνει την προσεχή Τετάρτη (16/3/2106), το Εργαστήριο Οπτικοακουστικών Μέσων του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην ημερίδα η οποία θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης» στα Προπύλαια, θα γίνει παρουσίαση της ομώνυμης έρευνας που διεξήχθη από 1/6/2014 έως 20/12/2015 με την συμβολή της χορηγίας του τέως Πρύτανη, ομότιμου καθηγητή Μιχάλη Σταθόπουλου με αντικείμενο τη διερεύνηση του νέου επικοινωνιακού πλαισίου την περίοδο της κρίσης.

Η έρευνα εστιάζει συγκεκριμένα σε θέματα παραβίασης της δεοντολογίας στα Μ.Μ.Ε. (media ethics).

Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστούν δειγματοληπτικά τόσο οι πρακτικές και το πλαίσιο λειτουργίας των θεσμικών φορέων της ρύθμισης της δεοντολογίας (Ε.Σ.Ρ και Ε.Σ.Η.Ε.Α.) όσο και των μη κυβερνητικών θεσμών καταγραφής και μελέτης της τήρησης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας (Παρατηρητήριο ενάντια στον φασιστικό και το ρατσιστικό λόγο στα Μ.Μ.Ε. και Παρατηρητήριο για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής).

Επίσης, θα αναλυθούν οι περιπτώσεις της παραβίασης της δεοντολογίας στην περίπτωση των οροθετικών γυναικών και το ευρύτερο πρόβλημα του εκφασισμού των ΜΜΕ με μελέτες πεδίου την περίπτωση του «Πρώτου Θέματος» και την κάλυψη της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Περισσότερα Εδω

Related posts