17 Οκτώβριος, 2018 18:10

Breaking News

Ζιμπάμπουε: Υπό κράτηση ο πρόεδρος Μουγκάμπε, ισχυρίζεται ο στρατός

Ζιμπάμπουε: Υπό κράτηση ο πρόεδρος Μουγκάμπε, ισχυρίζεται ο στρατός
NANOSΟι στρατιωτικές δυνάμεις του στρατού της Ζιμπάμπουε έχουν θέσει υπό κράτηση τον πρόεδρο της Ρόμπερτ Μουγκάμπε, σύμφωνα με ανακοίνωση τους από τα κρατικά κανάλια της χώρας, τα οποία και έχουν καταλάβει, αρνούνται όμως ότι έχουν προχωρήσει σε πραξικόπημα.

Αξιωματικοί και οχήματα έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στη βουλή, τα δικαστήρια και τα υπόλοιπα δημόσια κτήρια, από το βράδυ της Τρίτης.

«Στόχος μας είναι να φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης τους εγκληματίες γύρω από τον πρόεδρο που προκαλούν κοινωνική και οικονομική βία», ανακοίνωσε ο στρατός που ζητά και τη συνεργασία των υπολοίπων σωμάτων ασφαλείας.

«Συνεργαστείτε για το καλό της χώρας μας. Κάθε πρόκληση θα αντιμετωπιστεί με τη δέουσα απάντηση», προειδοποιούν τους υπόλοιπους ένστολους.

Ο 93χρονος Μουγκάμπε βρίσκεται στον προεδρικό θώκο της χώρας από το 1987. Η τοποθεσία που κρατείται παραμένει άγνωστη με τον στρατό να διαβεβαιώνει πως τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του είναι ασφαλής.

Νωρίτερα, σε τηλεοπτικό τους διάγγελμα, ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού αρνήθηκαν ότι έγινε στρατιωτικό πραξικόπημα στη χώρα και διαβεβαίωσαν ότι ο πρόεδρος Μουγκάμπε είναι «σώος και αβλαβής».

Ο στρατηγός, ο οποίος έκανε το διάγγελμα, είπε πως η «ομαλότητα» θα επιστρέψει στη χώρα μόλις οι ένοπλες δυνάμεις ολοκληρώσουν την «αποστολή» τους.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, 10:44

Περισσότερα εδώ

Related posts