22 Οκτώβριος, 2018 05:10

Breaking News

Ζητούν να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στους καταυλισμούς των προσφύγων

Ζητούν να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στους καταυλισμούς των προσφύγων
NANOS

Με ερώτηση 38 βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων και ο Χρ. Μπουκώρος

Χιλιάδες άνθρωποι, πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων πολλά μικρά παιδιά, εισέρχονται καθημερινά στην Ελλάδα, δίχως μέχρι σήμερα να έχουμε επίσημα τεκμηριωμένα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας τους, καθώς στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας δεν διενεργείται καταγραφή των υγειονομικών προφίλ, των προβλημάτων υγείας και των ενδεχόμενων μεταδοτικών λοιμωδών ασθενειών τους.

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, ερώτηση κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Η ερώτηση έχει ως εξής: «Ο κίνδυνος για την υγεία των εισερχομένων, αλλά και κατ’ επέκταση για τη Δημόσια Υγεία, είναι προφανής και μεγάλος.

Ωστόσο και παρά το γεγονός ότι δεν γίνεται επιδημιολογική επιτήρηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποκλείει με δηλώσεις των αρμοδίων Υπουργών κάθε ενδεχόμενο «υγειονομικής βόμβας» τονίζοντας, ακόμα και από του βήματος της Βουλής, ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα μας αποτελούν «υγιή πληθυσμό».

Προφανώς ο ισχυρισμός αποτελεί αυθαίρετη, μη τεκμηριωμένη εκτίμηση, πλην όμως καθίσταται προφανές αυτήν την ώρα ότι οι κίνδυνοι για την υγεία προκύπτουν λόγω των απαράδεκτων συνθηκών στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας και ιδίως στην Ειδομένη».

Οι βουλευτές μεταξύ άλλων ρωτούν ποιο είναι το σχέδιο δράσης του ΚΕΕΛΠΝΟ για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και αν έχει ενεργοποιηθεί, είναι σε λειτουργία κάποιο σύστημα καταγραφής και αξιολόγησης επιδημιολογικών δεδομένων και ποιες είναι οι τιμές των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί.

Περισσότερα Εδω

Related posts