18 Οκτώβριος, 2018 09:10

Breaking News

Ε. Μακρόν: «Δεδομένη η ευρωπαϊκή υποστήριξη στην Ελλάδα στην περίπτωση εξωτερικής απειλής»

Ε. Μακρόν: «Δεδομένη η ευρωπαϊκή υποστήριξη στην Ελλάδα στην περίπτωση εξωτερικής απειλής»
NANOSΟ πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, απαντώντας σε ερωτήματα ευρωβουλευτών αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα έναντι της Ελλάδας, τόνισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να δείξει στην πράξη την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη απέναντι σε οποιαδήποτε εξωτερική απειλή εναντίον των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Μακρόν δήλωσε ότι η αμυντική συνεργασία και η αλληλεγγύη στην ΕΕ είναι προτεραιότητα για τη χώρα του και τόνισε ότι όπως η Γαλλία έχει εκφράσει την υποστήριξή της στη Μεγάλη Βρετανία σε περίπτωση που η χώρα δεχθεί εξωτερική απειλή, το ίδιο έχει κάνει και με την Ελλάδα, έχοντας διαβεβαιώσει και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος στη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση ο Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε ότι η Γαλλία θα προτείνει την ενίσχυση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε καθώς δεν γίνεται να αφεθούν μόνες τους οι χώρες πρώτης γραμμής να διαχειριστούν το βάρος των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, ενώ διαβεβαίωσε τους Ευρωβουλευτές ότι θα προωθήσει και το ζήτημα μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου, ώστε να υπάρχουν κοινοί κανόνες στα κράτη-μέλη.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, 16:43

Περισσότερα εδώ

Related posts