16 Ιούλιος, 2018 10:07

Breaking News

Επηρεάζει το καλοκαίρι τη γονιμότητα;

Επηρεάζει το καλοκαίρι τη γονιμότητα;
NANOSΗ ηλιοφάνεια και η χαλάρωση του καλοκαιριού είναι πιθανό να αυξάνουν τη γονιμότητα σε άντρες και γυναίκες.

Μία έρευνα, που είχε παρουσιαστεί πέρυσι στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής & Εμβρυολογίας (ESHRE), είχε δείξει ότι οι γυναίκες, που έκαναν θεραπείες γονιμότητας και είχαν εκτεθεί σε περισσότερο ήλιο, υψηλότερες θερμοκρασίες και λιγότερη βροχή τον μήνα πριν προχωρήσουν σε εξωσωματική, είχαν κατά ένα τρίτο υψηλότερα ποσοστά εγκυμοσύνης.

Μία άλλη έρευνα, που είχε πραγματοποιηθεί σε χιλιάδες εθελοντές από την Ιταλία, είχε δείξει ότι υπήρχε εποχιακή διακύμανση στην ποσότητα και στην ποιότητα των σπερματοζωαρίων. Ειδικότερα, η ποσότητα των παραγόμενων σπερματοζωαρίων ήταν πιο αυξημένη το χειμώνα, αλλά η κινητικότητά τους ήταν υψηλότερη το καλοκαίρι. Μάλιστα, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο τα σπερματοζωάρια των αντρών, που συμμετείχαν στην έρευνα, είχαν βρεθεί δυο φορές πιο κινητικά απ’ όσο τον Ιανουάριο.

«Τα ευρήματα αυτά, παρότι δεν θεωρούνται ακόμα οριστικά, υποδηλώνουν ότι στις γυναίκες η ηλιοφάνεια και οι επιδράσεις της στον οργανισμό, βελτιώνουν με κάποιο τρόπο την ποιότητα των ωοκυττάρων (είναι ανώριμα ωάρια), ενώ στους άντρες οι κιρκάδιοι ρυθμοί (βιολογικό ρολόι) επηρεάζουν την έκκριση βασικών ορμονών και μέσω αυτών, αυξομειώνουν τη γονιμότητα» εξηγεί ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος.

Περισσότερα στο govastileto.gr


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017, 08:42

Περισσότερα Εδω

Related posts