15 Δεκέμβριος, 2018 22:12

Breaking News

Επεκτείνονται οι διαδηλώσεις κατά της πρωθυπουργοποίησης του Σερζ Σαρκισιάν

Επεκτείνονται οι διαδηλώσεις κατά της πρωθυπουργοποίησης του Σερζ Σαρκισιάν
NANOSΕπεκτείνονται οι διαδηλώσεις κατά της πρωθυπουργοποίησης του Σερζ Σαρκισιάν

Επεκτείνονται οι διαδηλώσεις στην Αρμενία σήμερα καθώς το κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει τον διορισμό του πρώην προέδρου Σερζ Σαρκισιάν στην πρωθυπουργία με διευρυμένες εξουσίες.

Ήδη από το πρωί διαδηλωτές εμπόδισαν την πρόσβαση σε πολλά κυβερνητικά κτίρια, μεταξύ των οποίων το υπουργείο Εξωτερικών, η φορολογική υπηρεσία και η Κεντρική Τράπεζα στο κέντρο του Γερεβάν, το οποίο συγκλονίζεται εδώ και πέντε ημέρες από το κίνημα διαμαρτυρίας.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε δύο πόλεις της βόρειας Αρμενίας, τη Γκιούμρι και τη Βαναντζόρ.

«Κηρύσσω σήμερα την έναρξη μιας ειρηνικής επανάστασης βελούδου στην Αρμενία», δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Νικόλ Πασινιάν ζητώντας από τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία της Γαλλίας στο Γερεβάν «να παραλύσουν τη λειτουργία όλων των κυβερνητικών υπηρεσιών».

Χθες Δευτέρα 46 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα της Αρμενίας σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την πρωθυπουργοποίηση του πρώην προέδρου Σερζ Σαρκισιάν, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης –και τελευταίας– προεδρικής θητείας του.

Οι διαδηλωτές, αφού συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, προσπάθησαν να πάνε στο κοινοβούλιο και απέκλεισαν κεντρικούς οδικούς άξονες. Καθώς εμποδίστηκαν από τα οδοφράγματα που είχε στήσει η αστυνομία, επιχείρησαν να περάσουν δια της βίας. Οι αστυνομικοί που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να διαλύσουν τη συγκέντρωση.

Το κυβερνών Ρεπουμπλικανικό Κόμμα παρουσίασε επίσημα χθες την υποψηφιότητα του Σαρκισιάν για την πρωθυπουργία της χώρας.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, 14:23

Περισσότερα εδώ

Related posts