10 Δεκέμβριος, 2018 10:12

Breaking News

Επαφές Στουρνάρα με ξένα funds στο Λονδίνο

Επαφές Στουρνάρα με ξένα funds στο Λονδίνο
NANOSΕπαφές Στουρνάρα με ξένα funds στο Λονδίνο

Επαφές με ξένα funds, κάποιους από τους πιο μεγάλους επενδυτικούς οργανισμούς ανά τον κόσμο είχε χθες το απόγευμα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας στα γραφεία της Goldman Sachs στο Λονδίνο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Στουρνάρας είχε συνομιλίες με εκπροσώπους των Capital Fund Management, Paulson & Co και J.P. Morgan Asset Management.

Ο επικεφαλής της ελληνικής κεντρικής τράπεζας έκανε εκτενή αναφορά στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί έως τώρα, καθώς και στις εκτιμήσεις της ΤτΕ για τα επόμενα βήματα που απαιτούνται.

Οι ξένοι επενδυτές παρουσίασαν έντονο ενδιαφέρον από τη στιγμή που το κλίμα όσον αφορά στην εμπιστοσύνη των εξωτερικών παραγόντων για τις αποδόσεις της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και του χρηματιστηρίου για το 2018 είναι ευνοϊκό.

Η προσοχή εστιάστηκε και στις ελληνικές τράπεζες ενόψει και της διαδικασίας των stress tests, αφού πολλοί εξ αυτών των επενδυτών συμμετέχουν ήδη και μάλιστα με σημαντικότατες θέσεις και στο μετοχικό κεφάλαιο των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Παρόντες στις επαφές Στουρνάρα ήταν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι από τη York Capital, τη Soros Fund Management, την GoldenTree Asset Management, τη Finisterre Capital LLP, την BlueBay Asset Management και την Capital Fund Management.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, 09:38

Περισσότερα Εδω

Related posts