21 Οκτώβριος, 2018 08:10

Breaking News

Ελεύθερη η κυκλοφορία των ATV τελικά, αλλάζει το νομοσχέδιο!

Ελεύθερη η κυκλοφορία των ATV τελικά, αλλάζει το νομοσχέδιο!
NANOSτου Νίκου Βιτσιλάκη

Σημαντικές εξελίξεις υπάρχουν όσον αφορά στο νομοσχέδιο που θα απαγόρευε την κυκλοφορία των ATV (γουρούνες) στους ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, ανακοινώνει ότι θα υπάρξει τροπολογία στο επίμαχο θέμα και πως θα επιτρέπεται τελικά η νόμιμη κυκλοφορία όλων όσων πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας.

Μεταφέρουμε επακριβώς τις δηλώσεις του Υπουργού:

“Έχει αλλάξει η ρύθμιση. Δεν είναι όλες το ίδιο επικίνδυνες. Υπάρχουν τετράτροχα οχήματα με προδιαγραφές ασφαλείας που μπορούν να κινούνται στο οδικό δίκτυο. Προβλέπουμε ειδική άδεια οδήγησης, που θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, όπως ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Θα υπάρχει προσωρινή διάταξη για «γουρούνες» κάτω από 125 κυβικά, που έχουν μικρότερες προδιαγραφές ασφαλείας. Αξίζει όμως τον κόπο να δείτε γιατί είχε δημιουργηθεί αυτό το καθεστώς. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήθελαν να κάνουν ένα ρουσφέτι στις εταιρείες ενοικίασης. Πολλοί τουρίστες δεν είχαν άδεια οδήγησης δίτροχου και έτσι ανακάλυψαν τις «γουρούνες» για τις οποίες αρκούσε η άδεια οδήγησης Ι.Χ., γιατί έτσι φρόντισαν να το ρυθμίσουν”. (Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών]

Είναι σαφές πως πίσω από αυτές τις δηλώσεις υπάρχουν πολλές αδιευκρίνιστες ασάφειες, ειδικά όσον αφορά στο θέμα των προδιαγραφών και των ειδικών διπλωμάτων που θα απαιτούνται για την οδήγηση των τετράτροχων ATV. Σήμερα το πρωί και ώρα 11.00 έχει προγραμματιστεί τεράστια πορεία ιδικοκτητών ATV από ολόκληρη τη χώρα, ιδιωτών και επαγγελματιών, που θα ξεκινήσει από τη συμβολή των οδών Αμφιθέας και Συγγρού με τελική κατάληξη στο Υπουργείο του κ. Σπίρτζη. Το μήνυμα θα είναι ηχηρό αν μη τι άλλο και ευχόμαστε μέσα από εποικοδομητικό διάλογο να έχουμε μια ευρέως αποδεκτή κατάληξη σε ένα θέμα που έχει δημιουργήσει τεράστιες ανησυχίες. Μένουμε εδώ προς το παρόν, σε μια προσπάθεια δημοκρατικά θετικής αντιμετώπισης και θα επανέρθουμε με οτιδήποτε νέο στοιχείο προκύψει. Ευχόμαστε στον κ. Υπουργό να προωθήσει ένα νομοσχέδιο ξεκάθαρο και σίγουρα όχι υποκινούμενο από ανιδιοτελή συμφέροντα. 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017, 09:00

Περισσότερα Εδω

Related posts