20 Σεπτέμβριος, 2018 12:09

Breaking News

Εισαγγελική έρευνα για το Εργατικό Κέντρο Αλμυρού μετά από καταγγελίες της ΓΣΕΕ «Θ»

Εισαγγελική έρευνα για το Εργατικό Κέντρο Αλμυρού μετά από καταγγελίες της ΓΣΕΕ «Θ»
NANOS

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για το Εργατικό Κέντρο Αλμυρού, το οποίο σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΓΣΕΕ, οι οποίες έφτασαν μέχρι την Ευελπίδων, αποτελεί… σφραγίδα.
Το κουβάρι για ένα Εργατικό Κέντρο, που δεν επιδείκνυε δραστηριότητα, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, άρχισε να ξεδιπλώνεται με πρωτοβουλία των ίδιων των μελών του.
Όλα άρχισαν όταν διοργανώθηκε το συνέδριο της ΓΣΕΕ και από το Εργατικό Κέντρο Αλμυρού δηλώθηκαν δυο αντιπρόσωποι. Ο αριθμός προξένησε εντύπωση μιας και το Εργατικό Κέντρο στον Αλμυρό, είτε εξέλεγε έναν αντιπρόσωπο ή κανέναν, από την ώρα που ο αριθμός των σωματείων που μετέχει σε αυτό ήταν μικρός. Για την εκλογή δύο αντιπροσώπων στο συνέδριο, θα έπρεπε να έχουν ψηφίσει 1500 και πλέον άτομα, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ.
Όταν ζητήθηκαν παρουσιάστηκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στις εκλογές καταγράφηκαν επτά σωματεία με 200 έως 400 άτομα το καθένα. Όπως τονίστηκε , υποψίες κίνησαν τα στοιχεία για τους εμποροϋπαλλήλους του Αλμυρού, που εμφανίζονταν περίπου 400.Η πρώτη κίνηση ήταν να αποκλειστεί το Εργατικό Κέντρο και οι εκπρόσωποί του από το συνέδριο και ως «απάντηση» κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα στην Αθήνα.
Τα ασφαλιστικά μέτρα άνοιξαν έναν «δρόμο» που δεν ήταν αναμενόμενος. Κινήθηκε η εισαγγελία και ζήτησε να της σταλούν στοιχεία για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που μετείχαν στις εκλογές των εμφανιζόμενων πολυπληθών σωματείων, στον Αλμυρό και η διαδικασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί α) εάν τα ονόματα των δικαστικών αντιπροσώπων που εμφανίζονται στα πρακτικά των εκλογών ισχύουν και β) αν οι αριθμοί των των ψηφοφόρων που αναγράφονται στα πρακτικά αντιστοιχούν σε ισάριθμα μέλη.
Η «Θ» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αλμυρού κ. Σαββίδη , ο οποίος ανέφερε πως μπορεί να παρέχει ενημέρωση για όσα συνέβησαν… σήμερα.

Περισσότερα Εδω

Related posts