17 Ιανουάριος, 2019 16:01

Breaking News

Εγκυμοσύνη και διαβήτης

Εγκυμοσύνη και διαβήτης
NANOSΕγκυμοσύνη και διαβήτης

Ορισμένες γυναίκες με διαβήτη αναρωτιούνται εάν μπορούν να μείνουν έγκυες και αν η εγκυμοσύνη τους θα είναι ασφαλής γι’ αυτές και το έμβρυο. Τα καλά νέα είναι ότι μπορούν να έχουν μια υγιή εγκυμοσύνη μετά τη διάγνωση του διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διαχειριστούν σωστά την κατάστασή τους πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, για να αποφύγουν επιπλοκές.

Εάν μια διαβητική σχεδιάζει να μείνει έγκυος, είναι καλύτερο να κρατά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα της όσο πιο κοντά στον στόχο της πριν ακόμα από την εγκυμοσύνη. Ο στόχος της θα πρέπει να συζητηθεί με τον γιατρό της. Τα επίπεδα γλυκόζης αίματος και η γενική υγεία της πρέπει να παρακολουθούνται πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της συνεχώς.

Κατά την εγκυμοσύνη, η γλυκόζη του αίματος και οι κετόνες ταξιδεύουν μέσω του πλακούντα στο μωρό. Τα μωρά χρειάζονται ενέργεια από τη γλυκόζη όπως και οι μητέρες. Αλλά τα μωρά διατρέχουν κίνδυνο για γενετικές ανωμαλίες, εάν τα επίπεδα γλυκόζης είναι πολύ υψηλά. Η μεταφορά υψηλού σακχάρου στο αίμα σε αγέννητα μωρά τα θέτει στους εξής κινδύνους:

– γνωστικές διαταραχές,

– αναπτυξιακές καθυστερήσεις,

– υψηλή πίεση του αίματος.

Ο διαβήτης κύησης αναπτύσσεται συχνά αργότερα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στις περισσότερες γυναίκες εξαφανίζεται μετά την εγκυμοσύνη. Εάν, όμως, μια έγκυος είχε διαβήτη κύησης, ο κίνδυνος για διαβήτη τύπου 2 αυξάνεται. Ο γιατρός μπορεί να της συστήσει τσεκ απ κάθε λίγα χρόνια.

Πηγές:

– American Diabetes Association

– www.healthline.com/

– www.womenshealth.gov/a-z-topics/diabetes

– www.diabetesforecast.org/

– www.womenwithdiabetes.net/


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018, 15:41

Περισσότερα Εδω

Related posts