16 Ιούλιος, 2018 00:07

Breaking News

«Εγκλωβισμένοι» 500 Λαρισαίοι οδηγοί

«Εγκλωβισμένοι» 500 Λαρισαίοι οδηγοί
NANOS

Με αναμμένα τα «αλάρμ» βρίσκονται 500 Λαρισαίοι και Λαρισαίες που περιμένουν να δώσουν εξετάσεις για να πάρουν το δίπλωμα οδήγησης και αυτό διότι συνεχίζεται η αποχή των εξεταστών λόγω της μη καταβολής αποζημίωσης των τελευταίων 2 μηνών. Η κατάσταση ωστόσο προβληματίζει ιδιαίτερα τους υποψήφιους οδηγούς που μέσω της απόκτησης του διπλώματος ελπίζουν στην εύρεση εργασίας. Την ίδια ώρα πλήττεται άμεσα και ο κλάδος των Εκπαιδευτών Οδήγησης που δεν μπορούν να εργαστούν.

Γι’ αυτό τον λόγο σήμερα το πρωί στις 11.30, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» η Ομοσπονδία των Εκπαιδευτών σκοπεύει να βρεθεί με τον υπουργό Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη ο οποίος μόλις χθες προανήγγειλε και αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου γύρω από τις μεταφορές και τις υποδομές.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών Λάρισας ωστόσο προέβη στη σύνταξη μιας επιστολής ανησυχίας την οποία απέστειλε την προηγούμενη εβδομάδα προς τη Δ/νση Συγκοινωνιών Λάρισας και την κοινοποίησε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η συγκεκριμένη επιστολή αναφέρει: «Επειδή με την τελευταία σας δίκαιη αποχή από το έργο των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών το από τριμήνου υπάρχων πρόβλημα έχει κορυφωθεί πρέπει να δοθεί κάποια λύση.

Ο αριθμός των εν αναμονή υποψήφιων οδηγών όλων των κατηγοριών ξεπερνά τα 500 άτομα. Δεδομένου ότι η απόκτηση του διπλώματος για ένα μεγάλο ποσοστό των υποψηφίων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρεση εργασίας, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις λήγουν οι κάρτες των υποψηφίων και θα χάσουν αρκετά χρήματα, θεωρούμε

πως είναι απαραίτητο να βρεθεί λύση έως τη δικαίωση των δίκαιων αιτημάτων σας.

Επί πλέον οι σχολές οδηγών που αντιμετωπίζουν έντονα την κρίση των τελευταίων ετών αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα βασικά λειτουργικά έξοδά τους με την από τριμήνου ασάφεια στο προγραμματισμό των πρακτικών εξετάσεων. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση του υπάρχοντος προσωπικού ή ακόμη και κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Προτείνουμε τη διεξαγωγή πρακτικών εξετάσεων εντός ωραρίου (όπως μας υποσχέθηκε και ο κος Μέγας), με 4 τουλάχιστον επιτροπές την ημέρα από τις 12:00 έως 15:00. Δεδομένου ότι η Δ/νση Μεταφορών κλείνει για το κοινό στις 13:30 θεωρούμε ότι η

λειτουργία της υπηρεσίας δεν θα διαταραχτεί ανησυχητικά».

*Απόψε θα πραγματοποιηθεί ΔΣ του λαρισινού συλλόγου και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδεχόμενο να προβούν από αύριο σε κινητοποιήσεις.

Πηγή www.eleftheria.gr

Περισσότερα Εδω

Related posts