19 Ιούλιος, 2018 23:07

Breaking News

Διαμαρτυρία αγροτών στη Λάρισα

Διαμαρτυρία αγροτών στη Λάρισα
NANOSΠαράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων στη Λάρισα, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί αγρότες με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ).

Η κινητοποίηση διεξήχθη στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής απόφασης που ελήφθη την περασμένη Παρασκευή, 18 Μαρτίου, σε πανελλήνια συνάντηση εκπροσώπων 68 μπλόκων, να πραγματοποιηθούν σήμερα συντονισμένα ανά την Ελλάδα ανάλογες παραστάσεις διαμαρτυρίας προς τον συγκεκριμένο Οργανισμό.

Επικεφαλής των περίπου 50 αγροτών που πήγαν στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, Ρίζος Μαρούδας, ο οποίος έθεσε και το ζήτημα άμεσης απόδοσης, σε αγρότες και κτηνοτρόφους, των οφειλομένων από τις ενισχύσεις, τις επιστροφές από το πετρέλαιο και λοιπά προγράμματα.

Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ παρουσιάστηκε ένα χρονοδιάγραμμα πληρωμών, το οποίο, όμως, δεν ικανοποίησε τους αγρότες, που εξέφρασαν πολλές επιφυλάξεις για την υλοποίησή του. Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι αυτή η τακτική των καθυστερήσεων καταβολής των οφειλομένων υποκρύπτει και ένα «παιχνίδι» που παίζει η κυβέρνηση, προκειμένου να ευνοηθούν οι τράπεζες, διότι, λόγω έλλειψης ρευστότητας και προκειμένου να μπορέσουν να καλλιεργήσουν, υποχρεώνονται να κάνουν χρήση της «κάρτας αγρότη» με 7% επιτόκιο και δέσμευση των ενισχύσεων και με αυτόν τον τρόπο κερδίζει η τράπεζα.

Όπως είχε συμφωνηθεί και στην πανελλαδική συνάντηση της περασμένης Παρασκευής, οι αγρότες οργανώνουν την κάθοδό τους με λεωφορεία στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας που προγραμματίζεται με την κατάθεση του ασφαλιστικού και, όπως έχουν τονίσει και σε σχετική ανακοίνωση, μαζί με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα θα παλέψουν να μην περάσει το ασφαλιστικό «νομοσχέδιο-έκτρωμα».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016, 12:55

Περισσότερα Εδώ

Related posts