25 Απρίλιος, 2018 14:04

Breaking News

Δημοσκόπηση: Προηγείται ο Φιγιόν της Λεπέν

Δημοσκόπηση: Προηγείται ο Φιγιόν της Λεπέν
NANOSΟ υποψήφιος των συντηρητικών στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν κερδίζει με ποσοστό 64% την πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, που συγκεντρώνει ποσοστό 36%, σε περίπτωση που οι δύο υποψήφιοι τεθούν αντιμέτωποι στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο περιοδικό «Paris Match».

Αν όμως ο ανεξάρτητος υποψήφιος και πρώην υπουργός Οικονομικών Εμανουέλ Μακρόν περάσει στον δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον Φιγιόν, θα κερδίσει με 52% έναντι 48%, ανέφερε η εταιρεία δημοσκοπήσεων «Ifop Fuducial».

Η δημοσκόπηση επιβεβαίωσε ευρήματα άλλων πρόσφατων σφυγμομετρήσεων που δείχνουν τον Φιγιόν να χάνει μια δυναμική που είχε, με τις προβλέψεις να εμφανίζουν τα ποσοστά του μειωμένα στον πρώτο γύρο των εκλογών (24-25% από 27,5% που ανέρχονταν πριν από έναν μήνα) ανάλογα με το ποιος θα είναι υποψήφιος για τους Σοσιαλιστές.

Παρόλο που προβλέπεται ότι θα κερδίσει στον επαναληπτικό γύρο, το ποσοστό αυτό τον φέρνει πίσω από τη Λεπέν, που σύμφωνα με τις προβλέψεις συγκεντρώσει ποσοστό 26,5% στον πρώτο γύρο.

Παράλληλα, ο Μακρόν εξασφαλίζει από 17% έως 20% των ψήφων στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή. Όμως, θα πρέπει να υπολογίζεται ότι θα συγκεντρώσει και μέρος των ποσοστών του κεντρώου Φρανσουά Μπαϊρού που ανέρχονται σε 5,5% έως 7%, σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση, αν ο τελευταίος αποφασίσει να μη θέσει υποψηφιότητα. Μέχρι σήμερα, δεν έχει ξεκαθαρίσει τη στάση του.

Η δημοσκόπηση, με περιθώριο λάθους +/- 1,3%, διεξήχθη από τις 3 έως τις 5 Ιανουαρίου, με δείγμα 1.860 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017, 22:34

Περισσότερα εδώ

Related posts