21 Οκτώβριος, 2018 08:10

Breaking News

Δεκαοκτώ Μακεδόνες βουλευτές της ΝΔ κατά Μουζάλα

Δεκαοκτώ Μακεδόνες βουλευτές της ΝΔ κατά Μουζάλα
NANOS

Της Άντζελας Πεΐτση

Σε κοινή δήλωση κατά του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Μουζάλα, με αφορμή τις δηλώσεις του να αποκαλέσει τα Σκόπια ως «Μακεδονία» προχώρησαν δεκαοκτώ νεοδημοκράτες Βουλευτές από όλους τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στο σχετικό κείμενο στοχοποιούν τον κ. Μουζάλα για την απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια δημόσια δήλωσή του και υπογραμμίζουν: «Καμία ετεροχρονισμένη συγγνώμη δεν μπορεί να διαγράψει το εθνικό ατόπημα που διέπραξε χθες το βράδυ ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Μουζάλας.

Τέτοιου τύπου δηλώσεις πέρα από ανιστόρητες είναι και εθνικά επιζήμιες, διότι ενισχύουν τη θέση και την επιχειρηματολογία του γειτονικού κρατιδίου, το οποίο εδώ και δεκαετίες επιχειρεί να σφετεριστεί την εθνική και πολιτιστική μας κληρονομιά και αδυνατίζουν τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας μας».

«Καλούμε, λοιπόν, τον Πρωθυπουργό και επικεφαλής αυτής της παντελώς ακατάλληλης και επικίνδυνης Κυβέρνησης να δείξει ψήγματα εθνικής αξιοπρέπειας και να απομακρυνθεί εδώ και τώρα τον Γιάννη Μουζάλα, διότι σε διαφορετική περίπτωση (καλυπτόμενος πίσω από την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση) συντάσσεται με τη δήλωσή του και αποδέχεται τα Σκόπια ως “Μακεδονία”. Και υπογράμμισαν: «Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρός μας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, “η παραίτηση του κ. Μουζάλα είναι επιβεβλημένη”. Άλλωστε, ουδείς αναντικατάστατος κ. Τσίπρα. Τέλος, όσον αφορά στη συγγνώμη που ζήτησε χτες το πρωί ο κ. Μουζάλας, έχουμε να παρατηρήσουμε πως από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε το “συγγνώμη”, χάθηκε το ατομικό και κινδυνεύει να χαθεί και το εθνικό… φιλότιμο».

Οι 18 βουλευτές της Ν.Δ.

1. Καράογλου Θεόδωρος – Β΄ Θεσσαλονίκης

2. Αναστασιάδης Σάββας – Β΄ Θεσσαλονίκης

3. Αντωνιάδης Ιωάννης – Φλώρινας

4. Αντωνίου Μαρία – Καστοριάς

5. Αραμπατζή Φωτεινή – Σερρών

6. Βαγιωνάς Γεώργιος – Χαλκιδικής

7. Βεσυρόπουλος Απόστολος – Ημαθίας

8. Γεωργαντάς Γεώργιος – Κιλκίς

9. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος – Α΄Θεσσαλονίκης

10. Δημοσχάκης Αναστάσιος – Έβρου

11. Καλαφάτης Σταύρος- Α΄Θεσσαλονίκης

12. Καραμανλής Αχ. Κωνσταντίνος – Σερρών

13. Καρασμάνης Γεώργιος – Πέλλας

14. Κασαπίδης Γεώργιος – Κοζάνης

15. Κουκοδήμος Κωνσταντίνος – Πιερίας

16. Κυριαζίδης Δημήτριος – Δράμας

17. Παναγιωτόπουλος Νικόλαος – Καβάλας

18. Ράπτη Ελένη- Α΄Θεσσαλονίκης

Περισσότερα Εδω

Related posts