19 Νοέμβριος, 2018 23:11

Breaking News

Γ. Παπανδρέου: «Η χώρα για να προχωρήσει χρειάζεται εθνική συναίνεση»

Γ. Παπανδρέου: «Η χώρα για να προχωρήσει χρειάζεται εθνική συναίνεση»
NANOS

Ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 8 το βράδυ η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Παπανδρέου μετά τη συνάντηση αναφέρθηκε στη σημασία της συναίνεσης για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Θεωρώ σημαντική τη συνεννόηση με την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση γιατί η χώρα για να προχωρήσει μπροστά χρειάζεται εθνική συναίνεση και συνεννόηση»

Στη συνάντηση, η οποία διήρκησε σχεδόν μιάμιση ώρα, βρέθηκαν στο επίκεντρο τα εθνικά θέματα, όπως σημειώνει ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο Twitter, τονίζοντας ότι η πόρτα του Μαξίμου είναι πάντα ανοιχτή, σε όσους ζητάνε ουσιαστική ενημέρωση για τα εθνικά θέματα.

«Ενημέρωσα τον @GPapandreou για τις τρέχουσες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό καθώς και τις διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό. Η πόρτα του Μαξίμου είναι ανοιχτή πάντα, σε όσους μου ζητάνε ουσιαστική ενημέρωση για τα εθνικά μας θέματα», γράφει συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

«Η εξωτερική πολιτική, και ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα, απαιτεί πάντα επαγρύπνηση, εγρήγορση, υπευθυνότητα και καθαρές φωνές διεθνώς. Όπως ξέρετε, έχω πει ότι συνεχίζω τις δικές μου επαφές σε διεθνές επίπεδο και λόγω των καθηκόντων μου ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αλλά και άλλων διεθνών καθηκόντων. Και θεωρώ όχι απλώς απαραίτητη αλλά και φυσιολογική τη σωστή ενημέρωση και συνεννόηση και με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, αλλά και με την αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Μητσοτάκη, διότι εάν υπάρχει η δυνατότητα η χώρα μας να έχει επιτυχίες, να προχωρήσει μπροστά χρειάζεται όσο γίνεται περισσότερο η εθνική συνεννόηση, η εθνική γραμμή. Και πιστεύω ότι είναι το καθήκον μας όλοι αυτό να υπηρετήσουμε», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ εάν είναι αισιόδοξος ότι μπορεί υπό τις παρούσες συνθήκες να υπάρξει εθνική συνεννόηση είπε: «Αυτό επιδιώκουμε».

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου σημείωσε επίσης ότι οι συνομιλίες του με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση γίνονται καθώς ο ίδιος συνεχίζει τις επαφές του ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρόσθεσε: «Η εξωτερική πολιτική απαιτεί επαγρύπνηση και υπευθυνότητα και καθαρές φωνές διεθνώς».

Λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ ο πρώην πρωθυπουργός που είναι υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών στο Κίνημα Αλλαγής μετέβη στο υπουργείο Εξωτερικών για τη συνάντηση με τον Νίκο Κοτζιά.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Περισσότερα Εδω

Related posts