18 Νοέμβριος, 2018 23:11

Breaking News

Γιούνκερ: «Ούτε σε μια 10ετία δεν θα είναι έτοιμη η Τουρκία να γίνει μέλος της Ε.Ε.»

Γιούνκερ: «Ούτε σε μια 10ετία δεν θα είναι έτοιμη η Τουρκία να γίνει μέλος της Ε.Ε.»
NANOS
Γιούνκερ: «Ούτε σε μια 10ετία δεν θα είναι έτοιμη η Τουρκία να γίνει μέλος της Ε.Ε.»Την άποψή του ότι η Τουρκία δεν θα είναι έτοιμη για ένταξη στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε σε… 10 χρόνια εξέφρασε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική «Handelsblatt», ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι δεν θεωρεί πως η συνεργασία στο προσφυγικό θα ανοίξει σύντομα την πόρτα της ΕΕ για την Τουρκία: «Η Τουρκία δεν είναι αυτή την στιγμή έτοιμη για ένταξη, και δεν πιστεύω πως αυτό συμβαίνει ούτε και σε δέκα χρόνια».

Ο επικεφαλής της Κομισιόν δήλωσε, πάντως, «συγκρατημένα αισιόδοξος» για τη συμφωνία με την Άγκυρα όσον αφορά στο προσφυγικό και την αντιμετώπισή του, ενώ υπερασπίστηκε τη νομιμότητα των προτάσεων για την επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία και τη συμμόρφωσή τους με τη Συμφωνία της Γενεύης.

Επαναλαμβάνοντας την εκτίμησή του πως η συμφωνία θα κλείσει στη Σύνοδο, ο Γιούνκερ σημείωσε για τις επαναπροωθήσεις πως για κάθε αιτούντα άσυλο «θα γίνεται ατομική διαδικασία που θα διαρκεί περίπου μία εβδομάδα, κατά την οποία θα έχει πάντοτε δυνατότητα να εγείρει ένσταση». «Μόνο μετά [την ένσταση] θα μπορεί να επαναπροωθείται στην Τουρκία» τόνισε.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, 10:07

Περισσότερα εδώ

Related posts