19 Απρίλιος, 2018 23:04

Breaking News

Γερμανικός Τύπος: Βυθισμένοι στα χιόνια και τη δυστυχία οι πρόσφυγες στα νησιά

Γερμανικός Τύπος: Βυθισμένοι στα χιόνια και τη δυστυχία οι πρόσφυγες στα νησιά
NANOSΟ Γερμανικός Τύπος ασχολείται με τα προβλήματα που προκαλεί η κακοκαιρία στους πρόσφυγες στα νησιά.

«Ο σκληρότερος ελληνικός χειμώνας τα τελευταία 50 χρόνια θέτει τη χώρα της Μεσογείου ενώπιον υπαρξιακών ζητημάτων», γράφει στην ιστοσελίδα της η Welt εστιάζοντας την προσοχή της στα νησιά του Αιγαίου και τους πρόσφυγες που ζουν εκεί σε ετοιμόρροπους προσφυγικούς καταυλισμούς. Αν σκεφτεί κάποιος ότι σε πολλά νησιά υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη θέρμανση και την ηλεκτροδότηση για τους απλούς κατοίκους, δεν είναι δύσκολο να εικάσουμε πώς είναι η κατάσταση που επικρατεί στα προσφυγικά καταλύματα, ιδίως στη Λέσβο και τη Χίο, υποστηρίζει η Deutsche Welle.

«Ο Έλληνας υπ. Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας είχε δηλώσει στις αρχές Ιανουαρίου ότι κανένας πρόσφυγας δεν θα παγώσει. Ωστόσο, ισχύει το αντίθετο. Aρχικά, ο υπουργός ήθελε να διαμορφώσει ο ίδιος άποψη για τη διαμορφωθείσα κατάσταση. Το αεροπλάνο, όμως, δεν κατάφερε να προσγειωθεί στη Λέσβο λόγω κακοκαιρίας. Εν τέλει, οι ΜΚΟ που συνδράμουν τους πρόσφυγες αλλά και οι ίδιοι οι πρόσφυγες με αναρτήσεις τους στο Facebook και το Twitter περιγράφουν τη δυστυχία που επικρατεί εκεί» προσθέτει.

Για το ίδιο θέμα η Zeit Online, σε άρθρο της με τίτλο «Χωρίς προστασία ενάντια στην αδιαφορία και το κρύο» σημειώνει: «Χιλιάδες πρόσφυγες είναι ακινητοποιημένοι στην Βαλκανική Οδό. Ξεχασμένοι από την πολιτική, έρχονται αντιμέτωποι με το κρύο».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017, 11:02

Περισσότερα εδώ

Related posts