20 Ιούνιος, 2018 02:06

Breaking News

Γερμανία: Πτώση της υποστήριξης προς τους Συντηρητικούς της Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Γερμανία: Πτώση της υποστήριξης προς τους Συντηρητικούς της Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση
NANOSΗ υποστήριξη προς τους Συντηρητικούς της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ μειώθηκε και περισσότεροι από το ένα τρίτο των Γερμανών εξακολουθούν να είναι αναποφάσιστοι για το τι θα ψηφίσουν στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, έδειξε χθες Παρασκευή δημοσκόπηση.

Η εβδομαδιαία έρευνα του οργανισμού Forschungsgruppe Wahlen για το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF έδειξε πως η υποστήριξη προς τους συντηρητικούς της Μέρκελ μειώθηκε κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες στο 36% — ποσοστό με το οποίο θα εξακολουθούσαν πάντως να είναι η μεγαλύτερη ομάδα στο κοινοβούλιο.

Η υποστήριξη προς τους κύριους αντιπάλους της, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), αυξήθηκε κατά 1% στο 23%. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) και η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), που τάσσεται κατά των μεταναστών και του ευρώ, βρίσκονται αμφότεροι στο 10%.

Το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke) βρίσκεται στο 9% και οι οικολόγοι Πράσινοι στο 8%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.383 ψηφοφόρων από τις 12 έως τις 14 Σεπτεμβρίου. Έδειξε επίσης πως 39% των ερωτηθέντων δεν είναι σίγουροι τι θα ψηφίσουν.

Η δημοσκόπηση δείχνει πως θα υπάρξει επαρκής υποστήριξη τόσο για μια επανάληψη του απερχόμενου «μεγάλου συνασπισμού» των συντηρητικών της Μέρκελ και του SPD, όσο και για έναν συνασπισμό «Τζαμάικα», όπως αποκαλείται, των Συντηρητικών, του FDP και των Πρασίνων.

Ωστόσο ο Τζεμ Οζντεμίρ, εκ των ηγετών των Πρασίνων, φάνηκε επιφυλακτικός όσον αφορά έναν ενδεχόμενο τριμερή συνασπισμό «Τζαμάικα», ο οποίος έχει πάρει το όνομά του από τα χρώματα των κομμάτων: μαύρο, κίτρινο και πράσινο.

«Δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να πάμε μαζί με το FDP», δήλωσε στην εφημερίδα Berliner Zeitung.

Το περιθώριο σφάλματος της δημοσκόπησης είναι 3 ποσοστιαίες μονάδες.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017, 04:01

Περισσότερα εδώ

Related posts