22 Ιούνιος, 2018 13:06

Breaking News

Γερμανία: Ο Γκάμπριελ δεν βλέπει θέση για την Τουρκία στην Ε.Ε.

Γερμανία: Ο Γκάμπριελ δεν βλέπει θέση για την Τουρκία στην Ε.Ε.
NANOSΟ Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε χθες Παρασκευή σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να σταματήσει τις ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία εξαιτίας των παραβιάσεων των ανθρώπινων δικαιωμάτων στις οποίες προβαίνει η Άγκυρα.

«Δεν μπορούμε να διεξάγουμε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με μια χώρα που παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, που παραβιάζει την ελευθερία του Τύπου, που στέλνει πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη φυλακή χωρίς κανέναν σαφή λόγο», δήλωσε ο Γκάμπριελ στον ραδιοσταθμό SWR.

Ο Γκάμπριελ πρόσθεσε πως η Ε.Ε. θα μπορούσε να αναπτύξει μια «νέα μορφή συνεργασίας» στη διάρκεια των συζητήσεων για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ένωση και πως αυτό το μοντέλο θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει ένα σχεδιάγραμμα για άλλες χώρες όπως η Τουρκία.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο κεντροαριστερός διεκδικητής της καγκελαρίας Μάρτιν Σουλτς δήλωσαν αμφότεροι στη διάρκεια της τηλεμαχίας τους μερικές εβδομάδες πριν από τις γερμανικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου ότι θα επιδιώξουν τον τερματισμό των ενταξιακών συνομιλιών της Τουρκίας με την ΕΕ.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017, 02:43

Περισσότερα εδώ

Related posts