17 Οκτώβριος, 2018 18:10

Breaking News

Γεννηματά και Ανδρουλάκης στο δεύτερο γύρο

Γεννηματά και Ανδρουλάκης στο δεύτερο γύρο
NANOSΣτις 12 τα μεσάνυχτα ήταν σαφές ότι ο δεύτερος γύρος θα είναι υπόθεση της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη, οι οποίοι ξεχώρισαν από τους συνυποψηφίους τους και ετοιμάζονται για τη μεταξύ τους αναμέτρηση πια για την εκλογή στην ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Με καταμετρημένες 143.000 περίπου ψήφους η κ. Γεννηματά προηγείται με 43,34% και ο Ν. Ανδρουλάκης ακολουθεί με 25,72%. Όλοι οι συνυποψήφιοι της κ. Γεννηματά , πλην του Ν. Ανδρουλάκη που αναμένει τα τελικά αποτελέσματα, επικοινώνησαν με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να την συγχαρούν για την καθαρή νίκη της.

Συνολικά τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής με καταμετρημένο περίπου το 71,3% των ψήφων έχουν ως εξής:

Φώφη Γεννηματά: 43,34%

Νίκος Ανδρουλάκης: 25,72%

Γιώργος Καμίνης: 13,19%

Σταύρος Θεοδωράκης: 8,85%

Γιάννης Μανιάτης: 4,21%

Γιάννης Ραγκούσης: 2,43%

Κωνσταντίνος Γάτσιος: 1,54%

Απόστολος Πόντας: 0,53%

Δημήτρης Τζιώτης: 0,18%

Την ικανοποίησή τους τόσο για την ευρύτατη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία όσο και για την πρωτιά που καταγράφει η Φώφη Γεννηματά εκφράζουν οι στενοί της συνεργάτες. Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται πως θα δώσει στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ποσοστό που ξεπερνά το 40% και πιθανότατα θα κινηθεί στο 42% με 45%.

Ικανοποιημένα δηλώνουν και τα μέλη του επιτελείου του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος έχει «κλειδώσει» την δεύτερη θέση. Ωστόσο, η εκλογική νύχτα δεν έχει τελειώσει ακόμα για τους συνεργάτες του υποψηφίου για την αρχηγία της κεντροαριστεράς, καθώς το τελικό αποτέλεσμα καθορίζει και την δυναμική των διεκδικήσεων για τον δεύτερο γύρο.

Σταύρος Θεοδωράκης: «Θέλω να συγχαρώ και δημοσίως την κυρία Γεννηματά για την επιτυχία της. Ελπίζω να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της προοδευτικής παράταξης»Ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης από την πλευρά του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να συγχαρώ και δημοσίως την κυρία Γεννηματά για την επιτυχία της. Ελπίζω να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της προοδευτικής παράταξης. Θέλω να συγχαρώ επίσης τους άλλους συνυποψηφίους μου για τον αγώνα που έδωσαν. Η συμμετοχή 210.264 πολιτών είναι και δική τους επιτυχία. Συγχαρητήρια στον καθηγητή Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του καθώς και τους χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα που συνέβαλαν στην επιτυχία της διαδικασίας. Ευχαριστώ τους πολίτες που με στήριξαν και σε αυτή τη μάχη. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα συνεχίζεται».

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης με την κ. Γεννηματά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καμίνης συνεχάρη την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τη νίκη της και της μετέφερε μήνυμα ενότητας. Με τη νικήτρια του Α’ γύρου των εκλογών επικοινώνησαν για να τη συγχαρούν ο Γιάννης Μανιάτης καθώς και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ν. Αλιβιζάτος: «Συγκινητική η συμμετοχή του κόσμου»

Η επίσημη ενημέρωση από τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας Νίκο Αλιβιζάτο αναμένεται την επόμενη ώρα όσον αφορά τα τελικά και επίσημα στοιχεία για την ψηφοφορία. Πόσοι ακριβώς ψήφισαν και τι ψήφους λαμβάνει ο καθένας από τους εννέα υποψηφίους.

Ν. Αλιβιζάτος: «Ο κόσμος έδειξε ότι θέλει να υπάρχει αυτή η παράταξη, οι πολίτες ψήφισαν να υπάρχει ο χώρος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ»«Ο κόσμος έδειξε ότι θέλει να υπάρχει αυτή η παράταξη, οι πολίτες ψήφισαν να υπάρχει ο χώρος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ» δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής δεοντολογίας. Ο κ. Αλιβιζάτος τόνισε ότι είναι συγκινητική η συμμετοχή του κόσμου και παράλληλα εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου που αναφέρεται στη διαδικασία: «Η ψηφοφορία για την εκλογή του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα εξελίσσεται ομαλά. Έχει ανοίξει το σύνολο σχεδόν των Εκλογικών Τμημάτων και η προσέλευση είναι μεγαλύτερη από το αναμενόμενο. Η μέρα είναι ανοιξιάτικη. Μια γιορτή της δημοκρατίας».

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Χρειάζεται μια προοδευτική παράταξη στη χώρα»


Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς «ήταν η απάντηση των πολιτών ότι χρειάζεται μια προοδευτική παράταξη στη χώρα» δήλωσε ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος που είχε αποσύρει την υποψηφιότητά του από την «κούρσα» για την εκλογή ηγεσίας του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς για λόγους υγείας, επεσήμανε επίσης, ότι «η προοδευτική παράταξη είμαστε εμείς. Και θέλουμε οι πολίτες που ψήφισαν στη διαδικασία, να δώσουμε πραγματικές, προοδευτικές αλλαγές. Σήμερα υπάρχει ένα δεδομένο που ξεπερνά τα κόμματα όλα. Το ξεπέρασαν με τη ψήφο τους οι πολίτες».

Π. Χρηστίδης: «Μεγάλη νίκη για την μεγάλη προοδευτική παράταξη»


«Μεγάλη νίκη για την μεγάλη προοδευτική παράταξη» χαρακτήρισε την αθρόα συμμετοχή στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

«Πιο δυνατοί και πιο αισιόδοξοι από ποτέ δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την επόμενη μέρα στη χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «η θερμή ανταπόκριση των πολιτών έχει και πολιτική σημασία και κοινωνικές αναφορές, ενώ δικαιώνει το εγχείρημα της Φώφης Γεννηματά και δημιουργεί προοπτική και ελπίδα».

Θ. Θεοχαρόπουλος: «H μαζική συμμετοχή είναι η πρώτη μεγάλη νίκη»


Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τόνισε σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα ότι: «Σήμερα είναι μια μεγάλη, μια ιστορική μέρα για την κεντροαριστερά».

«Οι πολίτες μίλησαν και έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Η κεντροαριστερά έρχεται δυναμικά στο προσκήνιο για να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα του τόπου και να εκφράσει ευρύτερα κοινωνικά στρώματα»Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «τον Σεπτέμβριο του 2015 κάναμε το πρώτο και σημαντικό βήμα με τη δημιουργία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Τώρα το εγχείρημα παίρνει ευρύτερα χαρακτηριστικά. Περισσότεροι από 200.000 πολίτες συμμετέχοντας στη διαδικασία ανάδειξης επικεφαλής του ενιαίου φορέα γίνονται συνιδρυτές της νέας προοδευτικής παράταξης».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, που βάζει τα θεμέλια για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού σκηνικού.

«Οι πολίτες μίλησαν και έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Η κεντροαριστερά έρχεται δυναμικά στο προσκήνιο για να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα του τόπου και να εκφράσει ευρύτερα κοινωνικά στρώματα», επεσήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Οι ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες είναι οξυγόνο για τη δημοκρατία»

Τη χαρά του για τη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Χαίρομαι ειλικρινά που τόσοι πολίτες ψήφισαν στις εκλογές για τον νέο φορέα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως πρόσθεσε, «οι ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες είναι οξυγόνο για τη δημοκρατία».

Δ. Παπαδημούλης: «Η κεντροαριστερά δεν μπορεί να είναι αντί-αριστερά»


«Ήττα» όσων ήθελαν ανοιχτά τη σύμπραξη με τη Νέα Δημοκρατία, συνιστά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου πολιτικού φορέα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Η μαζική συμμετοχή πολιτών στην εκλογή προέδρου του νέου φορέα είναι θετική για την δημοκρατία. Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου δείχνει ότι ο νέος φορέας είναι ΠΑΣΟΚplus και συνιστά ήττα όσων ήθελαν ανοιχτά την σύμπραξη με την ΝΔ. Η κεντροαριστερά δεν μπορεί να είναι αντί-αριστερά… », έγραψε στο twitter ο κ. Παπαδημούλης.

Περισσότερα Εδω

Related posts