10 Δεκέμβριος, 2018 10:12

Breaking News

Γαλλία: Το Παρίσι χαιρετίζει την επίτευξη συμβιβασμού για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στο Βερολίνο

Γαλλία: Το Παρίσι χαιρετίζει την επίτευξη συμβιβασμού για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στο Βερολίνο
NANOSΓαλλία: Το Παρίσι χαιρετίζει την επίτευξη συμβιβασμού για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στο Βερολίνο

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Μπενζαμέν Γκριβό χαιρέτισε την Παρασκευή τον συμβιβασμό που επιτεύχθηκε στη Γερμανία για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνασπισμού, χαρακτηρίζοντάς τον «καλό για την Ευρώπη» και προσθέτοντας πως είναι «επιθυμητή» η επικύρωσή του από τους Σοσιαλιστές του SPD.

Η Άγγελα Μέρκελ και οι Σοσιαλδημοκράτες κατέληξαν σήμερα, έπειτα από περισσότερες από 24 ώρες διαπραγματεύσεων, σε συμφωνία επί της αρχής για τον σχηματισμό κυβέρνησης, που θα επιτρέψει στην Γερμανίδα καγκελάριο να παραμείνει στην εξουσία.

«Καλές ειδήσεις φαίνεται ότι έρχονται από τη Γερμανία, προφανώς με την επιφύλαξη ότι θα γίνει αποδεκτή από τα κόμματα η συμφωνία συνασπισμού που φαίνεται ότι συνήφθη ανάμεσα στη CDU, την CSU και το SPD», δήλωσε ο Γκριβό μετά το πέρας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

«Το συνέδριο του SPD θα διεξαχθεί στις 21 Ιανουαρίου για να εγκρίνει τη συμφωνία, κάτι που είναι επιθυμητό. Η συμφωνία αυτή είναι καλή για τη Γερμανία, καλή για τη Γαλλία και κυρίως καλή για την Ευρώπη και είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τη σταθερότητα και για το μέλλον της γαλλογερμανικής σχέσης, αλλά κυρίως για το μέλλον της Ευρώπης τους μήνες και τα χρόνια που έρχονται», συνέχισε ο Γκριβό.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, 15:09

Περισσότερα εδώ

Related posts