14 Αύγουστος, 2018 21:08

Breaking News

Βόλος: Βελτιώθηκαν οι συνθήκες στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων

Βόλος: Βελτιώθηκαν οι συνθήκες στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων
NANOS

Σε πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου οδήγησε η εφαρμογή του Νόμου 4322 τον Απρίλιο του 2015 για τις «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις».

Ο αριθμός των τροφίμων που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα μειώθηκε κατά τα δύο τρίτα σε λιγότερο από χρόνο. Την ίδια στιγμή η Διεύθυνση και το προσωπικό του Ιδρύματος δίνουν αγώνα δρόμου για την κοινωνική επανένταξη των ανήλικων.

Φέτος λειτούργησε για πρώτη φορά γυμνασιακό παράρτημα στο Ίδρυμα του 7ου Γυμνασίου Βόλου για παιδιά της Α’ Τάξης και της Β’ και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά.

Πίσω από τις συχνές διαφυγές που αφορούν σε μεμονωμένες περιπτώσεις τροφίμων, στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου γίνεται ένα σπουδαίο έργο.

Τα στατιστικά στοιχεία

Αυτή τη στιγμή στο Ίδρυμα φιλοξενούνται συνολικά 40 τρόφιμοι, από 130 περίπου που ήταν πέρυσι, καθώς με την εφαρμογή του «επίμαχου» Νόμου άλλαξαν τα αναμορφωτικά μέτρα, ενώ αρκετοί από τους φιλοξενούμενους ενηλικιώθηκαν. Η μείωση του αριθμού είχε σαν αποτέλεσμα να βελτιωθούν αισθητά οι συνθήκες φιλοξενίας των τροφίμων, καθώς η δυναμικότητά του δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 25 βία 30 ανήλικους.

Η πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού παράλληλα συνέβαλε ουσιαστικά στην επαρκή επιτήρηση των ανήλικων από υπαλλήλους επίβλεψης, αλλά και την υποστήριξή τους από κοινωνικούς λειτουργούς.

Στο μεταξύ, η αναγκαία ανακαίνιση του κτιρίου με διαχωρισμό εκτιμάται ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει, καθώς η Θέμις Κατασκευή ολοκληρώνει τη μελέτη, γεγονός που δημιουργεί διάχυτη αισιοδοξία για το αύριο του Ιδρύματος. Μάλιστα πριν δέκα μέρες μηχανικοί της εταιρείας επισκέφτηκαν το Ίδρυμα.

Το θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας του εκτιμάται επίσης ότι είναι θέμα χρόνου να βελτιωθεί αισθητά μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου νόμου για τις μονάδες μέριμνας νέων από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης που αναμένεται προσεχώς.

Το γυμνασιακό παράρτημα

Στελεχωμένο πλήρως είναι το γυμνασιακό παράρτημα του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, όπως λέει η εκπαιδευτικός του 7ουΓυμνασίου Βόλου Ελπίδα Πανάγου, που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του.

Στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου λειτουργεί και Α’ Τάξη Γυμνασίου και Β’ Τάξη, με τους τροφίμους να παρακολουθούν όλα τα μαθήματα, όπως σε ένα κανονικό σχολείο.

Παράλληλα γίνονται πολλές εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επωφελείς χώρους για τους τροφίμους σε μία προσπάθεια για την ανάπτυξη των κοινωνικών τους δεξιοτήτων.

Για τη λειτουργία του γυμνασιακού παραρτήματος υπάρχει άριστη συνεργασία μεταξύ της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Ιδρύματος.

Το Ίδρυμα

Το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου αποσκοπεί στην παροχή κοινωνικής υποστήριξης και εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης σε ανήλικα αγόρια με αντικοινωνική συμπεριφορά ή με δυσκολίες κοινωνικής προσαρμογής. Απώτερος στόχος του είναι η κοινωνική τους ένταξη μέσω της παροχής σωστής παιδείας. Το Ίδρυμα φιλοξενεί ανήλικους παραβάτες ηλικίας 8 έως 18 ετών απ’ όλη την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Περισσότερα Εδώ

Related posts