26 Σεπτέμβριος, 2018 14:09

Breaking News

Βούλγαροι ζήτησαν 50.000 ευρώ από ηλικιωμένη στο Νότιο Πήλιο 

Βούλγαροι ζήτησαν 50.000 ευρώ από ηλικιωμένη στο Νότιο Πήλιο 
NANOS

Φωτογραφία Αρχείου

Και νέα τηλεφωνική «εμφάνιση» έκαναν οι Βούλγαροι απατεώνες, που στοχεύουν στην εξαπάτηση πολιτών, με το κόλπο του τροχαίου δυστυχήματος. Αυτή τη φορά στόχευσαν σε ηλικιωμένη γυναίκα στο Νότιο Πήλιο, από την οποία και ζήτησαν το ποσό των 50.000 ευρώ, για να «καθαρίσουν» τον γιο της, που είχε προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα…
Σημειώνεται πως οι δράστες στοχεύουν στη συναισθηματική φόρτιση του υποψήφιου θύματος και για να γίνουν πειστικότεροι, κάποιος από αυτούς παριστάνει το παιδί του θύματος, το οποίο ακούγεται στο τηλέφωνο να «εκλιπαρεί σε βοήθεια».
Η δράση των απατεώνων είναι γνωστή πλέον αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να αναζητούν νέα θύματα. Την ηλικιωμένη την επέλεξαν τυχαία, όπως φαίνεται και της ζήτησαν το ποσό των 50.000 ευρώ. Αυτή πανικοβλημένη για τον γιο της, μίλησε για το πρόβλημά της σε γειτόνισσα, η οποία είχε πληροφορηθεί για τη δράση των απατεώνων από τα ΜΜΕ. Αυτή σύστησε στην ηλικιωμένη, να επικοινωνήσει με τον γιο της, πράγμα που η τελευταία έκανε. Ο γιος της απάντησε στο τηλεφώνημα και ενημέρωσε τη μητέρα του ότι δεν είχε εμπλοκή σε κάποιο τροχαίο δυστύχημα…
Σημειώνεται πως οι δράστες επιλέγουν τυχαία τα υποψήφια θύματά τους και εφόσον έχουν παιδί, συνεχίζουν τη συζήτηση, παριστάνοντας συνήθως τον αστυνομικό που δηλώνει ότι έχει «πρόσβαση» τόσο στην Εισαγγελία όσο και στην Αστυνομία, με απώτερο σκοπό να απαλλάξουν των ευθυνών του αυτόν που «σκότωσε σε τροχαίο ένα παιδί», το οποίο συνήθως λένε, πως «είναι από την Αλβανία». Στην αρχή ζητάνε 50.000 ευρώ, αλλά δεν έχουν αντίρρηση, να «παζαρέψουν», ανάλογα με τα όσα χρήματα έχουν στο σπίτι τους, τα υποψήφια θύματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η «καρδιά» του κυκλώματος των απατεώνων βρίσκεται στη γειτονική Βουλγαρία, ενώ στην Ελλάδα έχουν «εισπράκτορες».

Περισσότερα Εδω

Related posts