12 Δεκέμβριος, 2018 01:12

Breaking News

Βουλγαρία: Η Σόφια επιθυμεί να βελτιώσει τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία

Βουλγαρία: Η Σόφια επιθυμεί να βελτιώσει τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία
NANOSΒουλγαρία: Η Σόφια επιθυμεί να βελτιώσει τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία

Στόχος της Βουλγαρίας για όσο διάστημα έχει την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ είναι να βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ της Ευρώπης και της Τουρκίας, «χωρίς να αποσιωπήσει τα προβλήματα», δήλωσε την Παρασκευή η Βουλγάρα υπουργός Εξωτερικών Εκατερίνα Ζαχαρίεβα.

«Πιστεύουμε ότι η Τουρκία είναι σημαντική εταίρος της Ευρώπης σε πολλά θέματα, όπως οι πρόσφυγες, η τρομοκρατία, η οικονομία, η ενέργεια», υπογράμμισε η Ζαχαρίεβα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Σόφια με την ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από τη Βουλγαρία.

«Πρέπει να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με εκείνους χωρίς να αποσιωπήσουμε τα προβλήματα», επεσήμανε, αναφερόμενη στην κατάσταση του κράτους δικαίου στην Τουρκία και το δικαστικό της σύστημα.

«Είναι προτιμότερο να συζητάμε ειλικρινά για τη σχέση που θέλουμε να έχουμε μαζί τους, διότι διαθέτουν τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ», εκτίμησε η Βουλγάρα υπουργός.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, η συμφωνία που σύναψε η ΕΕ με την Τουρκία το 2016 και η οποία είχε στόχο να περιορίσει την εισροή προσφύγων στην Ευρώπη, «λειτουργεί εξαιρετικά για τη Βουλγαρία και την Ευρώπη».

Η χώρα του μοιράζεται χερσαία σύνορα μήκους 259 χιλιομέτρων με την Τουρκία και έχει μια μειονότητα 700.000 Τούρκων.

«Τι θα γίνει αν οι τρία εκατομμύρια πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία κατευθυνθούν προς την Ευρώπη;», διερωτήθηκε ο Μπορίσοφ απευθυνόμενους σε δημοσιογράφους χθες Πέμπτη.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, 11:55

Περισσότερα εδώ

Related posts