31 Μάρτιος, 2017 00:03

Breaking News

Βλάχικη κοτόπιτα Μετσόβου

Βλάχικη κοτόπιτα Μετσόβου
NANOS



Φτιάξτε εύκολα βλάχικη κοτόπιτα Μετσόβου. Μάθετε το πώς στη συνταγή που ακολουθεί.

Συστατικά

500 γρ. φύλλο χωριάτικο

75 γρ. ελαιόλαδο

75 γρ. βούτυρο πρόβειο

1 κοτόπουλο (1-1 ½ κιλό)

1 αρωματικό μπουκέτο (1 σέλινο, 1 κρεμμύδι πικέ με 4 γαρύφαλλα, 1 καρότο, 1 φύλλο δάφνης, λίγοι κόκκοι πιπέρι)

χυμό από 1 λεμόνι

4 αυγά

250 γρ. κρεμμύδι σε ψιλές φέτες

250 γρ. πράσο σε ψιλές φέτες

150 γρ. φέτα ή 75 γρ. φέτα & 75 γρ. μετσοβόνε τριμμένα

75 γρ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι & πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση

  • Βράζετε το κοτόπουλο μαζί με το αρωματικό μπουκέτο, το αλάτι και τον χυμό λεμονιού. Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, χωρίς πέτσες και κόκκαλα.
  • Βράζετε τον ζωμό μέχρι να μείνει το 1/10 του αρχικού, τον σουρώνετε και τον κρατάτε. Μέσα σε κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι, τα κρεμμύδια και το πράσο και τα τσιγαρίζετε ελαφρά όλα μαζί.
  • Προσθέστε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώστε και αφήστε να κρυώσει. Προσθέστε τη φέτα, τα αυγά και τον μαϊντανό, ανακατέψτε καλά και η γέμιση είναι έτοιμη.
  • Στη συνέχεια στρώνετε το 1/3 των φύλλων στον πάτο ενός βουτυρωμένου ταψιού, το άλλο 1/3 στα πλάγια, βουτυρώνετε διαδοχικά τα φύλλα και γεμίζετε με τη γέμιση.
  • Στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω, πάντα βουτυρώνοντας.
  • Κόβετε σε κομμάτια και βρέχετε την επιφάνεια της πίτας σε λίγο νερό και ξίδι.
  • Ψήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία (160° C) για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017, 15:11

Περισσότερα Εδω

Related posts