16 Ιούλιος, 2018 10:07

Breaking News

Βιωματικά Σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας

Βιωματικά Σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας
NANOS

Το Κέντρο Πρόληψης  των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Νομού Τρικάλων με τον τίτλο «Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων πρόκειται να υλοποιήσει Βιωματικό Σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς Α΄βάθμιας που έχουν ήδη συμμετάσχει σε κάποιο σεμινάριο του Κέντρου Πρόληψης (Δεξιότητες για παιδιά του Δημοτικού, Σπίτι Των Παιδιών) τα προηγούμενα χρόνια.

Το θέμα του σεμιναρίου είναι «Αναζητώντας την Ομάδα στην Τάξη.» Χτίζοντας  ομάδα

Βασικοί στόχοι  του σεμιναρίου είναι η διερεύνηση των αναγκών του εκπαιδευτικού ,η ενίσχυση του ρόλου του , η καλλιέργεια των ατομικών και κοινωνικών του δεξιοτήτων,  μέσα από την αξιοποίηση βιωματικών δράσεων και τεχνικών ενεργητικής μάθησης. Παράλληλα στόχος είναι να καλλιεργήσουμε την δυνατότητα επικοινωνίας μέσω της αλληλεπίδρασης των μελών συμβάλλοντας έτσι στην καλλιέργεια ενός κλίματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας, που διευκολύνει την μάθηση.

Θεματολογία Σεμιναρίου

  • Οι ανάγκες του Εκπαιδευτικού
  • Διαμορφώνοντας Ομάδα
  • Οι Ρόλοι και η αξία τους στην ομάδα
  • Ψυχική ανθεκτικότητα

 

Ημερομηνίες Διεξαγωγής : Δευτέρα: 11 Απριλίου & 18 Απριλίου & Τετάρτη 11 Μάιου, 18 Μάιου, 25 Μάιου και ώρες 18:00-20:00

 

Για δηλώσεις συμμετοχής  στο τηλ. 24310-75555
καθημερινά 8:30 -14:30 έως και τις 8 Απριλίου.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Η μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο είναι μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές στη ζωή των παιδιών, αφού περνούν από μια οικεία κατάσταση σε μια πιο άγνωστη και διακατέχεται από συναισθήματα αγωνίας και σχετικής ανασφάλειας. Η περίοδος αυτή σηματοδοτείται από δυο διαστάσεις μετάβασης: πρώτον, την αλλαγή της εκπαιδευτικής βαθμίδας και, δεύτερον, την αναπτυξιακή αλλαγή καθώς το παιδί ορίζεται πλέον ως έφηβος.

Μπορεί όμως η περίοδος με την κατάλληλη ευαισθητοποίηση και στήριξη  να αποτελέσει και μια πολύ δημιουργική διαδικασία, στην οποία συμμετέχουν τόσο οι κύριοι πρωταγωνιστές, δηλαδή τα παιδιά, όσο και εκείνοι που τη διαχειρίζονται με καθοδηγητικό ρόλο στο σχολείο, δηλαδή  οι εκπαιδευτικοί.

Λαμβάνοντας υπόψη λοιπόν την σπουδαιότητα ενίσχυσης τόσο των εκπαιδευτικών αλλά κυρίως των μαθητών που βιώνουν αυτή την μεταβατική περίοδο το Κέντρο Πρόληψης θα πραγματοποιήσει Βιωματικό Σεμινάριο Ευαισθητοποίησης των Εκπαιδευτικών σε συνεργασία με την Α/βάθμια Εκπαίδευση  σχετικά με το θέμα της μετάβασης στο γυμνάσιο με στόχο την προετοιμασία των μαθητών της Στ’ Δημοτικού για το Γυμνάσιο, βασισμένο στη φιλοσοφία και τις αρχές της πρωτογενούς πρόληψης .

Η συνάντηση για τους εκπαιδευτικούς της Στ’ που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Απριλίου 2016, ώρα 17:00 – 20:00 στο Κέντρο Πρόληψης, Βίκτωρος Ουγκώ 2, Πλατεία Χατζηπέτρου.

 Για δηλώσεις συμμετοχής  στο τηλ. 24310-75555
Συμμετοχές καθημερινά  8:30 -14:30 έως και τις 4 Απριλίου.

Related posts