17 Οκτώβριος, 2018 17:10

Breaking News

Βενεζουέλα: Οι περισσότεροι από τους 17 νεκρούς μεταλλωρύχους πυροβολήθηκαν στο κεφάλι

Βενεζουέλα: Οι περισσότεροι από τους 17 νεκρούς μεταλλωρύχους πυροβολήθηκαν στο κεφάλι
NANOSΔεκαεφτά μεταλλωρύχοι που δολοφονήθηκαν κοντά σε ένα κοίτασμα χρυσού πυροβολήθηκαν στο κεφάλι κυρίως, ενώ τέσσερις ύποπτοι έχουν συλληφθεί ως τώρα σε μια υπόθεση που έχει σοκάρει τη Βενεζουέλα, ανέφερε η ανώτατη εισαγγελέας της χώρας την Τετάρτη.

Οι δολοφονίες έριξαν φως στους μακροχρόνιους πολέμους μεταξύ συμμοριών στην τεράστια και απόμακρη περιοχή της ζούγκλας κοντά στα σύνορα με τη Γουιάνα και τη Βραζιλία που είναι γεμάτη από παράνομα ορυχεία.

Η κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο επιρρίπτει την ευθύνη στις τοπικές συμμορίες, που δρουν με τη συμμετοχή ξένων παραστρατιωτικών, ενώ η αντιπολίτευση κατηγορεί τοπικές δυνάμεις ασφάλειας για σύμπραξη.

Οι μεταλλωρύχοι εξαφανίστηκαν στις 4 Μαρτίου, ξεσηκώνοντας τις οικογένεις της κωμόπολης Τουμερέμο οι οποίες διαμαρτύρονταν επί μέρες, προτού βρεθούν τα πτώματα των συγγενών τους αυτή την εβδομάδα σε ομαδικό τάφο.

«Εκτελέστηκαν όλοι με πιστόλια (…) 16 (άτομα) στο κεφάλι και ένας στο θώρακα», είπε η ανώτατη εισαγγελέας Λουίζα Ορτέγκα στους δημοσιογράφους.

Συνελήφθηκαν τέσσερα άτομα με διασυνδέσεις στο έγκλημα ή με τον φερόμενο αρχηγό της συμμορίας που ευθύνεται, είπε, ενώ αναζητείται ένας άντρας από το Εκουαδόρ ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος της συμμορίας.

Η Βενεζουέλα έχει ένα από τα χειρότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών στον κόσμο.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, 06:36

Περισσότερα εδώ

Related posts