16 Ιούλιος, 2018 00:07

Breaking News

Αύξηση 0,10 ευρώ στις τιμές υγρών καυσίμων στα πρατήρια της Μαγνησίας «Θ»

Αύξηση 0,10 ευρώ στις τιμές υγρών καυσίμων στα πρατήρια της Μαγνησίας «Θ»
NANOS

Αύξηση κατά 0,10 ευρώ το λίτρο στο μέσο όρο καταγράφεται στις τιμές των υγρών καυσίμων στα πρατήρια του Νομού Μαγνησίας λόγω της ανόδου που σημειώθηκε στις αντίστοιχες του αργού πετρελαίου από τα 35 στα 42 δολάρια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις πρατηριούχων είναι πιθανό το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής του αργού στα 60 δολάρια, που θα οδηγήσει στη διαμόρφωση των αντίστοιχων στα υγρά καύσιμα στο 1,50 ευρώ το λίτρο. Αισθητά μειωμένη είναι η κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων, με μοναδικές εξαιρέσεις τα τριήμερα με την έλευση των επισκεπτών.
«Τσίμπησαν πάλι οι τιμές των υγρών καυσίμων, με τον προβληματισμό στις τάξεις πρατηριούχων και καταναλωτών να είναι πλέον έντονος σχετικά με το πού θα σταματήσει τελικά η πορεία ανόδου. Οι τιμές των υγρών καυσίμων στα πρατήρια του Νομού Μαγνησίας διαμορφώνονται πλέον αυξημένες κατά 0,10 ευρώ το λίτρο με την ανοδική πορεία να συνεχίζεται.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της Ένωσης Βενζινοπωλών Νομού Μαγνησίας στα πρατήρια υγρών καυσίμων της ευρύτερης περιοχής οι τιμές κατά μέσο πάντα όρο διαμορφώνονται για την αμόλυβδη βενζίνη στο 1,35 ευρώ το λίτρο, την αντίστοιχη των 100 οκτανίων στο 1,60, για το πετρέλαιο θέρμανσης στο 0,80 και για το κίνησης στο 1,03 ευρώ το λίτρο πάντα. Αιτία για την άνοδο των τιμών των υγρών καυσίμων αποτελεί η αύξηση στις αντίστοιχες του αργού πετρελαίου, οι οποίες από τα 35 δολάρια το βαρέλι διαμορφώνονται πλέον στα 42 δολάρια, με τάσεις προς τα πάνω.
Παράλληλα, εκτιμήσεις της διοίκησης της τοπικής Ένωσης αναφέρουν ως πολύ πιθανό το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης της τιμής του αργού στα 60 δολάρια, που θα οδηγήσει αυτόματα τις αντίστοιχες των υγρών καυσίμων σε άνοδο στο 1,50 ευρώ το λίτρο κατά μέσο όρο.
Στο μεταξύ, η κατακόρυφη αύξηση των τιμών στα υγρά καύσιμα περιορίζει αισθητά την κίνηση στα πρατήρια, με μοναδικές εξαιρέσεις τα τριήμερα λόγω της έλευσης των επισκεπτών, ενώ κάθετη πτώση σημειώνει η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης κυρίως λόγω των καλών καιρικών συνθηκών.
«Οι τιμές των υγρών καυσίμων αυξάνονται συνεχώς» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Νομού Μαγνησίας κ. Απ. Βολιώτης «καθώς έφτασαν πλέον στο 0,10 ευρώ το λίτρο κατά μέσο όρο. Αιτία αποτελεί η άνοδος των τιμών στο αργό πετρέλαιο από τα 35 στα 42 δολάρια το βαρέλι, η οποία βεβαίως παρασύρει και τις αντίστοιχες των υγρών καυσίμων στα πρατήρια. Στην περίπτωση κατά την οποία επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για άνοδο της τιμής του βαρελιού στα 60 δολάρια οι αντίστοιχες στα υγρά καύσιμα θα φτάσουν στο 1,50 ευρώ το λίτρο όπως πέρυσι το καλοκαίρι. Η κίνηση στα πρατήρια είναι αισθητά μειωμένη, ο κόσμος είναι επιφυλακτικός και συγκρατημένος, με μοναδικές εξαιρέσεις τα τριήμερα λόγω των επισκεπτών, όπως έγινε την Αποκριά και την Καθαρά Δευτέρα και θα γίνει στο αντίστοιχο της 25ης Μαρτίου και το Πάσχα αναμένουμε» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Νομού Μαγνησίας.

Περισσότερα Εδω

Related posts