20 Ιούλιος, 2018 21:07

Breaking News

Ασφαλείς στο κτήριο του Ευρωκοινοβουλίου οι Έλληνες μαθητές από την Ευρυτανία

Ασφαλείς στο κτήριο του Ευρωκοινοβουλίου οι Έλληνες μαθητές από την Ευρυτανία
NANOSΑσφαλείς εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι 17 μαθητές από το λύκειο του Ραπτόπουλου Ευρυτανίας που βρίσκονται στις Βρυξέλλες.

«Εμείς το μόνο το οποίο είδαμε είναι μια αστυνομοκρατούμενη πόλη με αστυνομικούς και στρατιώτες στους δρόμους» δήλωσε ο εικονολήπτης του Star Κεντρικής Ελλάδας Βασίλης Παπαμίχος που συνοδεύει τους μαθητές στη βελγική πρωτεύουσα.

«Αρχικά νιώσαμε μια μεγάλη αγωνία καθώς βρεθήκαμε εγκλωβισμένοι μέσα στο κτήριο του Ευρωκοινοβουλίου. Όμως στη συνέχεια νιώθουμε πολύ μεγάλη ασφάλεια που βρισκόμαστε εδώ μέχρις ότου ηρεμήσουν τα πράγματα», ανέφερε στο κανάλι η φιλόλογος κ. Μπούτλα.

«βλέπαμε συνεχώς πολλά περιπολικά με σειρήνες να κυκλοφορούν δαιμονισμένα και μάλιστα αναρωτηθήκαμε τι ακριβώς συμβαίνει. Στη συνέχεια μάθαμε τι πραγματικά είχε γίνει», είπε ο κ. Παπαμίχος.

Η φιλόλογος διευκρίνισε ότι η αποστολή θα παραμείνει στο κτήριο του Ευρωκοινοβουλίου τουλάχιστον μέχρι τις έξι το απόγευμα και υπό την προϋπόθεση ότι οι αρχές θα δώσουν «πράσινο φως» για να μετακινηθεί και πάλι στο ξενοδοχείο.

Συνεχή επικοινωνία με τους μαθητές αλλά και τους συνοδούς καθηγητές έχει και ο περιφερειάρχης της Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης που βρίσκεται στο Στρασβούργο.

«Επικοινώνησα με τους υπευθύνους της αποστολής του σχολείου μας από το Ραπτόπουλο Ευρυτανίας που βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Είναι όλοι καλά και ακολουθούν τις οδηγίες που δίνουν οι αρχές στους πολίτες. Είμαι σε συνεχή επαφή», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Οι μαθητές από το Καρπενήσι βρίσκονται στις Βρυξέλλες ως προσκεκλημένοι των ευρωβουλευτών για να συζητήσουν για την εκπαίδευση στις ορεινές και ακριτικές περιοχές ενώ μαζί τους ήταν και μαθητές από νησιωτικές περιοχές.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016, 16:38

Περισσότερα εδώ

Related posts