20 Οκτώβριος, 2018 16:10

Breaking News

Απάντηση του zougla.gr στον Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου

Απάντηση του zougla.gr στον Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου
NANOS

Με δελτίο Τύπου η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου απαντά στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του zougla.gr σχετικά με τη μεταφορά 14χρονης μαθήτριας από το εν λόγω σχολείο σε έτερο, με αφορμή το γεγονός ότι η κοπέλα κάπνισε χασίς σε σχολική εκδρομή. Το γεγονός αυτό σύμφωνα με και τον δήμαρχο Μαρκοπούλου, Σωτήρη Μεθενίτη στιγμάτισε την κοπέλα.

Η απάντηση του σχολείου έχει ως εξής:

Μετά τα όσα έχουν ακουστεί σχετικά με την υγεία μαθήτριας του σχολείου μας μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδρομής και το πώς το γεγονός αντιμετωπίστηκε από πλευράς των εκπαιδευτικών του σχολείου, η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου, προς αποκατάσταση της αλήθειας, δηλώνουν τα εξής:

Α. Δεν υπήρξε κανένα λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της εκδρομής, ώστε να κινδυνεύσει η υγεία κανενός μαθητή και καμιάς μαθήτριας.

Β. Οι 5 συνοδοί εκπαιδευτικοί αντιμετώπισαν το περιστατικό το οποίο συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας επιστροφής, με μοναδικό κριτήριο την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών.

Γ. Άμα τη επιστροφή, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με το νόμο και με απόλυτη παιδαγωγική ευαισθησία προς τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Δ. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου δεν αποσιώπησαν ούτε συγκάλυψαν σε καμιά περίπτωση το γεγονός, αντιθέτως, τόλμησαν να το αντιμετωπίσουν με την απαιτούμενη σοβαρότητα, ως όφειλαν. Ήρθαν άμεσα σε επαφή με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, τις οικογένειες των μαθητών και με τις συμβουλευτικές δομές της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο ουσιαστικής φροντίδας και μέριμνας προς τους μαθητές από δω και πέρα.

Ε. Η ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος ελήφθη με γνώμονα την προστασία των μαθητών και το σεβασμό προς τη σχολική κοινότητα, όπως συμβαίνεισε όλα τα σχολεία τα οποία αντιμετωπίζουν παρόμοια περιστατικά.

ΣΤ. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων καταδικάζουν απερίφραστα οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα από πρόσωπα τα οποία μιλούν χωρίς καμιά αρμοδιότητα και σωστή πληροφόρηση και κρίνουν εκπαιδευτικά και ενδοσχολικά θέματα. Τέτοιες δηλώσεις όχι μόνο δε βοηθούν, αλλά στιγματίζουν τους μαθητές.

H απάντηση του zougla.gr


Με μεγάλη μας χαρά δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του συλλόγου διδασκόντων του Γυμνασίου Μαρκοπούλου σχετικά με την ατυχέστατη διαχείριση του περιστατικού με την 14χρονη μαθήτρια κατά την διάρκεια της τριημέρου σχολικής εκδρομής.

Οφείλουμε μία απάντηση στου διδάσκοντες στο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου.

Εξ όσων πληροφορηθήκαμε πρόκειται για μία άριστη μαθήτρια. Προφανώς κατά τη διάρκεια της εκδρομής και όπως συμβαίνει στα εφηβικά χρόνια όλων μας το κορίτσι ακολούθησε την παρέα ώστε να μη διαφέρει. Αυτά συμβαίνουν. Προέκυψε το περιστατικό. Ακόμη και οι πρωτοετείς φοιτητές στην Ψυχολογία γνωρίζουν καθώς και η πάγια διεθνής πρακτική επιβάλει πώς απόλυτη προτεραιότητα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η διασφάλιση του απορρήτου και κυρίως η διασφάλιση της υγιούς αντιμετώπισης του περιστατικού με γνώμονα το μέλλον ενός παιδιού που είναι μόλις 14 ετών.

Αντ΄ αυτού η υπόθεση έγινε βούκινο. Ο Δήμαρχος της πόλης σας αναμίχθηκε, γιατί άραγε, και εμφανίστηκε στα τηλεοπτικά παράθυρα. Ο απόλυτος σκοταδισμός. Το σχολείο σας αντί να αγκαλιάσει το παιδί το ξαπόστειλε σε άλλο σχολείο με την ρετσινιά να το ακολουθεί. Τι μέτρα λάβατε ώστε η αλλαγή σχολείου να καταστεί εφικτή με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις για την μαθήτρια; Και όλα αυτά για να προστατευθεί δήθεν τάχα το κύρος του Γυμνασίου σας. Στην ουσία για να προστατευθείτε εσείς οι ίδιοι. Τελικά οδηγήσατε το κορίτσι στον «Καιάδα» της άπληστης τηλεοπτικής αγοράς και μάλιστα σε επίπεδο ακόμη και τοπικού άρχοντα. Με δική σας ή όχι υπευθυνότητα στιγματίσατε μία 14χρονη μαθήτρια. Τα ως άνω ισχύουν ακόμη περισσότερο όταν ,όπως ισχυρίζεστε, δεν υπήρξε καν λιποθυμικό επεισόδιο και άρα δεν υπήρξε λόγος καταφυγής σε κάποιον γιατρό ή νοσοκομείο.

Οι διδάσκοντες είναι υποχρεωμένοι να προστατεύουν του μαθητές τους, ιδιαίτερα σε αυτήν ηλικία. Αλλιώς η διδασκαλία είναι κενή νοήματος. Δεν καταδικάζουμε τα παιδιά για ένα λάθος. Υπάρχουν μέθοδοι, τρόποι και πολλές εναλλακτικές για να προστατευθεί και το παιδί και το κύρος του σχολείου και η οντότητα του δάσκαλου.

Και καλά όλα αυτά. Εσείς οι διδάσκοντες δεν έχετε παιδιά; Δεν γνωρίζετε πώς στις σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες ελλοχεύουν κίνδυνοι για τον κάθε έφηβο μαθητή ανεξάρτητα μάλιστα οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος; Σε ποιες κοινωνικές συνθήκες ζείτε εσείς οι διδάσκοντες; Την απόλυτης τάξεως , ασφάλειας και προστασίας του σχολικού περιβάλλοντος από κάθε εξωτερική επίδραση; Έχετε μήπως άγνοια κινδύνων; Αν ναι τότε το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό.

Περισσότερα Εδώ

Related posts