25 Φεβρουάριος, 2018 06:02

Breaking News

«Ανοικτές και έντιμες» οι συνομιλίες των υπουργών Άμυνας Τουρκίας και ΗΠΑ

«Ανοικτές και έντιμες» οι συνομιλίες των υπουργών Άμυνας Τουρκίας και ΗΠΑ
NANOSΟ Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε σήμερα πως είπε στον Αμερικανό ομόλογό του, τον Τζιμ Μάτις, ότι η πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας θα πρέπει να εκδιωχθεί από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), την πολιτοφυλακή που υποστηρίζει η Ουάσινγκτον στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Νουρετίν Τζανικλί δήλωσε επίσης, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, αφού συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, πως αμφισβήτησε τη δήλωση του Μάτις ότι στις SDF κυριαρχούν οι Άραβες, λέγοντας πως η δύναμη ελέγχεται πλήρως από την YPG.

Τα σχόλιά του μεταδόθηκαν απ’ ευθείας από την τουρκική τηλεόραση.

Ο Τζιμ Μάτις, ο οποίος είχε συναντηθεί χθες Τετάρτη με τον Τούρκο ομόλογό του, δήλωσε από την πλευρά του ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία, σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους στη Συρία παρά τις διαφορές τους.

«Πιστεύω ότι βρίσκουμε κοινό έδαφος και υπάρχουν περιοχές μη κοινού εδάφους, όπου μερικές φορές ο πόλεμος σου προσφέρει μόνο κακές επιλογές», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνάντησης του ΝΑΤΟ.

«Όμως αυτό που έχει σηματοδοτήσει την επικοινωνία μας είναι η απόλυτη εντιμότητα και διαφάνεια μεταξύ μας… Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε για να βρούμε τρόπους να εξασφαλίσουμε ότι οι θεμιτές ανησυχίες τους θα απαντηθούν», πρόσθεσε ο Μάτις.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, 14:43

Περισσότερα εδώ

Related posts