19 Απρίλιος, 2018 23:04

Breaking News

Αναβολή στη δίκη Κουρτάκη-Τζένου, παρών στο δικαστήριο ο Π. Καμμένος

Αναβολή στη δίκη Κουρτάκη-Τζένου, παρών στο δικαστήριο ο Π. Καμμένος
NANOSΓια τις 2 Φεβρουαρίου 2017 αναβλήθηκε η δίκη του Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά τη μήνυση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Με παρόντα τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, η πλευρά του Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου ζήτησε την αναβολή της δίκης για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης λόγω κωλύματος του συνήγορου, Μάκη Βορίδη, ο οποίος βρίσκεται στη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για την δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Στο αίτημα αντιτάχθηκε η πλευρά του υπουργού Άμυνας καθώς η δικηγόρος και σύζυγος του Έλενα Τζουλη (η οποία δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση για τον ανήλικο γιο της ηλικίας 10 ετών) επεσήμανε: «Αντιλέγουμε, ο κ. Βορίδης και ο κ. Ζαφειρόπουλος έχουν αναλάβει από κοινού την υπεράσπιση των κατηγορουμένων. Αν αναβληθεί η υπόθεση χάνεται η έννοια της αυτόφωρης διαδικασίας. Οι Κουρτάκης και Τζένος συνεχίζουν τους ισχυρισμούς τους σε βάρος του κ. Καμμένου. Υπάρχουν τρίτα άτομα τα οποία από τηλεοράσεως έχουν εκφράσει απειλές εναντίον των παιδιών μας. Σήμερα θα γνωστοποιηθούν στον εισαγγελέα. Αν μου επιτρέπεται επειδή από την Τετάρτη και μετά ο υπουργός θα είναι σε επίσημο ταξίδι στην Αμερική αντιλαμβάνεστε πως σε πιθανή αναβολή θα δυσχερανθεί η πρόοδος της δίκης. Θερμή παράκληση να πραγματοποιηθεί η δίκη επειδή έχω ανήλικα παιδιά» τόνισε η κυρία Τζούλη.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για την αναβολή της δίκης.

Η πρόεδρος μετά από σύντομη διακοπή ανακοίνωσε την αναβολή της δίκης τονίζοντας πως πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν μπορούν να δικαστούν οι κατηγορούμενοι χωρίς τους συνηγόρους τους.

Ο πρώην υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων «αφού οι κατηγορούμενοι εξέθεσαν ανήλικα παιδιά και συνεχίζουν να εξυβρίζουν (…) έκαναν το κουνέλι. Θα συνεχίσουν να απειλούν. Ο κ. Κουρτάκης έχει συνεργάτη τον Αιμίλιο Κοτσώνη. Τους καλώ να αφήσουν τις απειλές και να έρθουν να δικάσουμε».

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Τζενος είπε: Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την ώρα που γινόταν η δίκη έγινε έφοδος επιθεώρησης εργασίας στα γραφεία της εφημερίδας. Περιμένουμε και τα τανκς.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017, 13:47

Περισσότερα Εδώ

Related posts