18 Σεπτέμβριος, 2018 22:09

Breaking News

Αλ. Τσίπρας: Θα εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα, ούτε λιγότερα, ούτε περισσότερα

Αλ. Τσίπρας: Θα εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα, ούτε λιγότερα, ούτε περισσότερα
NANOS«Απαιτήσεις όπως αυτές για περικοπές των κύριων συντάξεων δεν απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ τόνισε ότι η ελληνική πλευρά «θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, ούτε λιγότερα, αλλά και τίποτα περισσότερο».

Όπως πρόσθεσε, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Τετάρτης, «όσοι επιθυμούν περισσότερα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η επιθυμία τους είναι έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας στάθηκε στην ύπαρξη κοινού εδάφους στη διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλευράς, ενώ έκανε λόγο για αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

«Θετική εξέλιξη η αντιμετώπιση του προσφυγικού ως κοινού ευρωπαϊκού προβλήματος»

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη συμφωνία Ε.Ε.-Άγκυρας για το προσφυγικό, σημειώνοντας ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού ως κοινού ευρωπαϊκού προβλήματος, η λύση του οποίου βασίζεται στη συνεργασία με την Τουρκία και όχι στη ντε φάκτο νομιμοποίηση μονομερών πρακτικών, είναι μια θετική εξέλιξη.

«Ωστόσο, το γεγονός ότι όλο το βάρος της εφαρμογής της είναι μπροστά μας, καθιστά απαραίτητη την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε τόσο σε όσα η συμφωνία ορίζει, όσο και σε όσα προστάζει η διεθνής νομιμότητα», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016, 22:56

Περισσότερα Εδω

Related posts