17 Μάρτιος, 2018 14:03

Breaking News

Αθώα η πανεπιστημιακός που κατηγορούταν για συκοφαντική δυσφήμιση του Κασιδιάρη

Αθώα η πανεπιστημιακός που κατηγορούταν για συκοφαντική δυσφήμιση του Κασιδιάρη
NANOS

Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν δεκάδες πανεπιστημιακοί που βρίσκονταν από το πρωί στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στη συνάδελφό τους Μαίρη Μαυρή-Βαβαγιάννη που ήταν κατηγορούμενη για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας αθώωσε την καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μαίρη Μαυρή – Βαβαγιάννη, από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε μετά από μήνυση του νυν βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Οι κατηγορίες αφορούσαν την υπόθεση για την οποία είχε δικαστεί αλλά είχε αθωωθεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ο οποίος προσήλθε στο δικαστήριο αν και όπως είπε δεν επιθυμεί την ποινική της δίωξη.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η πανεπιστημιακός δήλωσε: «Μετά από εννέα χρόνια, ήρθε μία νίκη ενάντια σε αυτούς που προτρέπουν τον κόσμο να μην ασχολείται με τα κοινά και να μην καταγγέλλει αυτά που βλέπει. Δεν είναι προσωπική αλλά για όλους».

Η Μαίρη Μαυρή-Βαβαγιάννη ήταν η αυτόπτης μάρτυρας που κατέθεσε στη δίκη για την επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη σε βάρος φοιτητή τον Οκτώβριο του 2007, με την ολοκλήρωση της οποίας ο τότε κατηγορούμενος Ηλίας Κασιδιάρης απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, λόγω αμφιβολιών.

Σήμερα η πανεπιστημιακός βρέθηκε στο εδώλιο καθώς είχε κρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των δραστών της επίθεσης στην Πανεπιστημιούπολη το 2007, μέσω του οποίου εντοπίστηκε ως ιδιοκτήτης του ο αργότερα βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο τελευταίος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν επιθυμεί την συνέχιση της δίωξης της. «Δικαιώθηκα στο δικαστήριο. Δεν γνωρίζω αν η ίδια είχε δόλο για την προσβολή της υπόληψής μου» υποστήριξε ο Κασιδιάρης και πρόσθεσε: «Δεν επιθυμώ την καταδίκη πόσο μάλλον μιας γυναίκας και ηλικιωμένης».

Νίκος Κωνσταντόπουλος (υπεράσπιση): Για την υπόθεση της επίθεσης δεν ανέφερε το όνομά σας, αλλά έναν αριθμό αυτοκινήτου. Είχε υποχρέωση να το πει;

Μάρτυρας: Αν είπε την αλήθεια, είχε υποχρέωση να το πει.

Κατά τη διαδικασία, κατέθεσαν περίπου δέκα μάρτυρες μεταξύ των οποίων συνάδελφοι της, καθηγητές πανεπιστημίου, ενώ και ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε η Μαίρη Μαυρή – Βαβαγιάννη να κριθεί αθώα, με το σκεπτικό ότι δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα που τη βάραιναν.

Διαβάστε επίσης: Aθώωσαν τον Κασιδιάρη

Περισσότερα Εδώ

Related posts