22 Φεβρουάριος, 2018 12:02

Breaking News

Αίγυπτος: Η αστυνομία συνέλαβε πρώην αξιωματούχο, αντίπαλο του προέδρου Σίσι

Αίγυπτος: Η αστυνομία συνέλαβε πρώην αξιωματούχο, αντίπαλο του προέδρου Σίσι
NANOSΗ αιγυπτιακή αστυνομία συνέλαβε σήμερα τον πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας κατά της διαφθοράς Χισάμ Τζενένα, ο οποίος είχε βοηθήσει στη διεξαγωγή της σύντομης προεκλογικής εκστρατείας ενός αντιπάλου του προέδρου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, δήλωσε σήμερα η κόρη του συλληφθέντος.

Η Νάντα Τζενένα δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters ότι έως και 30 αστυνομικοί συνέλαβαν τον πατέρα της, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του σε προάστιο του Καΐρου και τον έβαλαν σε ένα όχημα. Η ίδια ήταν παρούσα στο περιστατικό, αλλά δεν γνωρίζει που τον μεταφέρουν ούτε περισσότερα σχετικά με την προσαγωγή του.

Ο Τζενένα βοηθούσε στη διεξαγωγή της σύντομης προεκλογικής εκστρατείας του πρώην αρχηγού του γενικού επιτελείου στρατού Σάμι Άναν, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο μήνα από τον στρατό με την κατηγορία ότι είχε υποβάλει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές, χωρίς να έχει λάβει προηγουμένως άδεια.

Σήμερα 14 οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατήγγειλαν ότι οι προεδρικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στις 26-28 Μαρτίου 2018 στην Αίγυπτο δεν θα είναι «ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες».

Όπως ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή του το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), οι οργανώσεις αυτές καταγγέλλουν ότι «η κυβέρνηση του προέδρου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι δεν σταματά να καταπνίγει τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Έχει επίσης συλλάβει πιθανούς υποψήφιους (στις προεδρικές εκλογές) και πραγματοποίησε έρευνες στα σπίτια υποστηρικτών τους».

Το κείμενο υπογράφουν μεταξύ άλλων περιφερειακές οργανώσεις, όπως το Cairo Institute for Human Rights Studies αλλά και διεθνείς, όπως το HRW και οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα (RSF).

Πολλοί πιθανοί αντίπαλοι του Σίσι στις προεδρικές εκλογές αποκλείστηκαν ή αποθαρρύνθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες. Μόνος υποψήφιος απέναντι στον νυν πρόεδρο είναι ο Μούσα Μοστάφα Μούσα, ο οποίος όμως είναι γνωστός υποστηρικτής του Σίσι.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018, 14:07

Περισσότερα εδώ

Related posts