21 Οκτώβριος, 2018 07:10

Breaking News

"Ήταν γκάφα μου, ζητώ συγγνώμη"

"Ήταν γκάφα μου, ζητώ συγγνώμη"
NANOS
Σε πολιτικό ζήτημα εξελίσσεται το σοβαρό ολίσθημα του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος σε συνέντευξή του στις «Ιστορίες» του ΣΚΑΙ αποκάλεσε τα Σκόπια…«Μακεδονία», καθώς -πέραν τις αναμενόμενες δηλώσεις της αντιπολίτευσης- ο κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος, μέσω twitter, ζήτησε την παραίτηση του υπουργού με το Μαξίμου να κάνει λόγο για «υποκριτική προσπάθεια αποδυνάμωσης του στελέχους του».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μουζάλας, ερωτηθείς σχετικά με τη χθεσινή απόπειρα περίπου 1.500 προσφύγων να περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, αναφέρθηκε σε ένα φυλλάδιο που τους μοιράστηκε, το οποίο τους έδινε οδηγίες για το «ταξίδι». Όπως είπε, «υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά σε όλη αυτή την ιστορία. Το ένα είναι ότι οι άνθρωποι στην Ειδομένη μεταφέρονται πολύ δύσκολα, καθώς προσδοκούν και ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Με αυτή την προσδοκία έπαιξαν βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές και αλληλέγγυοι προς τους πρόσφυγες και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη «Μακεδονία«».

Να σημειωθεί ότι η Ελληνική πολιτεία δεν αναγνωρίζει κράτος στα βόρεια σύνορά της που χρησιμοποιεί το όνομα αυτό και ως εκ τούτου η γκάφα του κ. Μουζάλα, ως κυβερνητικού στελέχους, δεν πέρασε απαρατήρητη.

Παρακολουθήστε το απόσπασμα:

«Ζητώ συγγνώμη»

Μέσα σε λίγη ώρα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν «φωτιά», καθώς πολλοί ήταν οι χρήστες του Διαδικτύου που έσπευσαν να σχολιάσουν μέσω Twitter τη δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ο ίδιος -μέσω του Αθήνα 9.84- απολογήθηκε για το ατόπημα. «Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα», τόνισε σε δήλωσή του, ενώ δεν αποκλείεται να εκδοθεί σχετικό δελτίο Τύπου.


Οι αντιδράσεις

Την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα δήλωσε ότι ζητεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, με αφορμή τη δήλωση-ατόπημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, με παρέμβασή του στο Twitter ζητεί την παραίτηση του υπουργού: «Δεν αρκεί η συγνώμη Μουζάλα ζητώ την παραίτηση του», έγραψε χαρακτηριστικά.


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την αναφορά του Υπουργού Αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα στα Σκόπια ως «Μακεδονία», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα.

Αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως “Μακεδονία”. Ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων.

Το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες.

Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του».


Μαξίμου: Υποκριτική η προσπάθεια αποδυνάμωσης του Γ. Μουζάλα

«Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία «ΠΓΔΜ»», υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, απαντώντας σε ανακοίνωση της Ν.Δ.

«Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» είναι το λιγότερο υπερβολή», σχολιάζουν οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν επίσης ότι «η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του Προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου».

Aνακοίνωση εξέδωσε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:

Ο Αν. Υπουργός Μετανάστευσης κ. Μουζάλας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, αποκάλεσε την ΠΓΔΜ Μακεδονία.

Με το ατόπημα του αυτό ο Υπουργός παραβίασε μία εθνική γραμμή, που ακολουθεί σταθερά η χώρα μας επί δεκαετίες. Η κυβέρνηση σε όλα τα θέματα, αλλά και ειδικά στο θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού εμφανίζεται ανίκανη κι ανήμπορη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας μας.

Είτε πρόκειται για εγκληματικό λάθος, ανεπίτρεπτο βέβαια για υπουργό, είτε πρόκειται για προσωπική άποψη του συγκεκριμένου μέλους της κυβέρνησης, είτε πρόκειται για ανομολόγητη, τουλάχιστον έως τώρα, κυβερνητική γραμμή, ο Πρωθυπουργός πρέπει αμέσως να πάρει θέση.

Περισσότερα Εδω

Related posts