16 Οκτώβριος, 2018 15:10

Breaking News

Έφυγε ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης

Έφυγε ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης
NANOSΈχασε τη μάχη για την ζωή ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης, τον οποίο τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου δύο κουκουλοφόροι ληστές πυροβόλησαν στο σπίτι του στην Κηφισιά. Ο 52 χρονος επιχειρηματίας νοσηλευόταν έκτοτε στην μονάδα εντατικής παρακολούθησης του νοσοκομείου «Γεννηματάς» αφού υπεβλήθη σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις. Ενώ η κατάσταση του είχε σταθεροποιηθεί παρουσίασε οίδημα στον εγκέφαλο και ταυτόχρονα νεφρική ανεπάρκεια.

Οι δολοφόνοι του Αλέξανδρου Σταματιάδη κυκλοφορούν ελεύθεροι. Μετά από τις πρώτες ανακοινώσεις της Αστυνομίας που ανέφεραν πώς «Η ΕΛΑΣ είναι αισιόδοξη και πως στενεύει ο κύκλος των υπόπτων», ακολούθησε πλήρης σιωπή. Είναι προφανές πώς δεν έχει σημειωθεί πρόοδος.

Την τελευταία περίοδο έχει σημειωθεί κατακόρυφη αύξηση των βίαιων περιστατικών ληστείας σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Αττικής κυρίως αλλά και στην Περιφέρεια.

Πρόκειται για ένα κύμα νέας εσοδείας κακοποιών οι οποίοι χρησιμοποιούν τα όπλα τους χωρίς καμία αναστολή. Η κατάσταση προκαλεί φόβο στην κοινωνία, ιδιαίτερα δε σε εκείνους τους πολίτες που είναι εκ των πραγμάτων περισσότερο ευάλωτοι. Οι Αρχές δεν είναι σε θέση να δώσουν πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που προκαλούνται. Αντιθέτως, με την πανσπερμία δηλώσεων και παρεμβάσεων περισσότερο ενισχύουν την άποψη πώς η Ελλάδα και η πρωτεύουσα ιδιαίτερα είναι αθωράκιστη.

​Ενισχύεται η αίσθηση πώς οι κακοποιοί που βρίσκονται στη χώρα μας λόγω ακριβώς του ελλείμματος αποτελεσματικών ελέγχων αλλά και μίας ιδιότυπης ανοχής που επικρατεί,έχουν ξεφύγει των ορίωνΕπίσης ενισχύεται η αίσθηση πώς οι κακοποιοί που βρίσκονται στη χώρα μας λόγω ακριβώς του ελλείμματος αποτελεσματικών ελέγχων αλλά και μίας ιδιότυπης ανοχής που επικρατεί,έχουν ξεφύγει των ορίων. Είναι ενδεικτική η υπόθεση με τον «Εσκομπάρ» της Ευρώπης, τον Γεωργιανό κακοποιό ο οποίος απολάμβανε επί μακρόν της ανοχής στη Θεσσαλονίκη όπου διέμενε, είτε εντός,είτε εκτός φυλακής. Τον άνθρωπό αυτόν κυνηγούσαν όλες οι ευρωπαϊκές αρχές ασφαλείας. Οι ισπανικές αρχές κατήγγειλαν ξεκάθαρα έλληνες αστυνομικούς πώς παρέχουν έναντι αμοιβής «προστασία» στον κακοποιό αυτόν. Τελικά συνελήφθη .

Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν πώς κάτι δεν πάει καλά και πώς η Ελλάδα αρχίζει και προσλαμβάνει χαρακτηριστικά «Παραδείσου κακοποιών» κυρίως από την πρώην Ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία αλλά δυστυχώς όχι μόνον. Μάλλον οι Αρχές θα πρέπει να επανακαθορίσουν τις επιλογές τους δείχνοντας έμπρακτα πώς η χώρα δεν μπορεί να αποτελεί «άσυλο» κακοποιών στοιχείων και μάλιστα εισαγόμενων. Κάπου πρέπει να λήξη αυτή η ιστορία.

​Οι Αρχές θα πρέπει να επανακαθορίσουν τις επιλογές τους δείχνοντας έμπρακτα πώς η χώρα δεν μπορεί να αποτελεί «άσυλο» κακοποιών στοιχείων και μάλιστα εισαγόμενωνΗ τραγική ιστορία του Αλέξανδρου Σταματιάδη είναι ενδεικτική. Δολοφονήθηκε από στυγνούς εγκληματίες ενώ επιχειρούσε να προστατεύσει την οικογένεια του και το βιός του. Μέχρι που θα φθάσει επιτέλους αυτή η κλιμάκωση της βίας; Έως πότε οι πολίτες θα βιώνουν αδιαμαρτύρητα την ανασφάλεια τους; Πόσους νεκρούς οικογενειάρχες θα θρηνήσει ακόμη η κοινωνία;

Σε ποιες σοβαρές παρενέργειες και ασύμμετρες αντιδράσεις θα οδηγήσει αυτή η χαλαρότητα των αρχών και η αυτάρεσκη πολιτική υπουργών που διαχειρίζονται τον φόβο των πολιτών με σαρκασμό; Οι φυλακές άδειασαν με βαρυποινίτες να απολαμβάνουν την απρόσμενη ελευθερία τους λόγω πληθωρικής υπουργικής αφέλειας αν όχι ανοησίας.

Μια πρώτη θετική κίνηση πάντως για τη βελτίωση της πραγματικής αστύνομευσης και προστασίας των πολιτών, είναι η μεταφορά 800 αστυνομικών από υπηρεσίες φύλαξης σταθερών στόχων, στο πεζοδρόμιο…

Το χρονικό της δολοφονίας του Αλέξανδρου Σταματιάδη


O φόνος σημειώθηκε στις 2 Απριλίου τα ξημερώματα σε σπίτι στην Κηφισιά, με αποτέλεσμα ο Σταματιάδης να τραυματιστεί και να μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για δύο ληστές, οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι στις 05.15 τα ξημερώματα.

Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον 52χρονο ιδιοκτήτη, τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη, ο οποίος προσπάθησε να τους σταματήσει. Ήταν τότε που οι ληστές τον πυροβόλησαν τρεις φορές, δύο στην πλάτη και μία στον μηρό, μπροστά στα μάτια της γυναίκας του και των ενήλικων παιδιών του.

Η πρώτη ανακοίνωση από το Νοσοκομείο Γεννηματάς:

Το νοσοκομείο 'Γ. Γεννηματάς'Άνδρας μέσης ηλικίας διακομίστηκε σήμερα 2-4-2018 και ώρα 5.35 π.μ. στο Νοσοκομείο μας με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και τραύματα στον κορμό από πυροβόλο όπλο.

Επειδή ήταν αιμοδυναμικά ασταθής μετά τις άμεσες απαραίτητες ενέργειες που έγιναν στα επείγοντα διακομίστηκε στο χειρουργείο, όπου και παραμένει ακόμη.

Στη χειρουργική επέμβαση συμμετέχει ομάδα γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (γενικού χειρουργοί, θωρακοχειρουργοί, Ν/Χ κ.ά.), η κατάσταση του ασθενούς λόγω της μεγάλης απώλειας αίματος και του τραυματισμού πολλαπλών οργάνων είναι κρίσιμη.

Γίνεται το καλύτερο δυνατό από το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας για τη σταθεροποίησή του και την ανάταξή του.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις της αντιδιοικήτριας του νοσοκομείου «Γεννηματάς»:Παρακολουθήστε τις δηλώσεις γείτονα που μένει στην περιοχή:

O Αλέξανδρος Σταματιάδης στον 50ό Διεθνή Αγώνα Ιστιοπλοΐας στην Άνδρο

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό:

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα άγνωστος – οι δράστες πυροβόλησαν κατά τη διάρκεια ληστείας εντός της οικίας του στην Κηφισιά 52χρονο ημεδαπό, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Προανάκριση Δ.Α.Α.

Η οικία όπου σημειώθηκε το περιστατικό

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών στο σπίτι του επιχειρηματία εντοπίστηκαν δύο κάλυκες, οι οποίοι θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί επιχειρούν να λάβουν κατάθεση από τη σύζυγο του θύματος, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ έπειτα από τα όσα έζησε.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Αστυνομικοί μετέβησαν για έρευνες  στον τόπο του αιματηρού περιστατικού

Σημειώνεται ότι η οικογένεια Σταματιάδη (σ.σ.: τρία αδέρφια) έχει καταγωγή από την Άνδρο.

Περισσότερα Εδώ

Related posts