20 Νοέμβριος, 2018 00:11

Breaking News

Έφτασε στη Βόρεια Κορέα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Έφτασε στη Βόρεια Κορέα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ
NANOSΈφτασε στη Βόρεια Κορέα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μάικ Πομπέο αφίχθη σήμερα στη Βόρεια Κορέα, κατά τις πληροφορίες που μεταδίδει από κοινού η ομάδα των Aμερικανών δημοσιογράφων που τον συνοδεύει.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του Πομπέο στην Πιονγκγιάνγκ μέσα σε χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τις έξι εβδομάδες. Όταν είχε ταξιδέψει για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας για συνομιλίες με τον ηγέτη της Λαϊκής Δημοκρατίας Κιμ Γιονγκ Ουν και άλλους αξιωματούχους, ήταν ακόμη διευθυντής της CIA.

Ο Πομπέο κατέλυσε στο ξενοδοχείο Koryo της Πιονγκγιάνγκ, όπου θα έχει επαφές, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν.

Με βάση όσα ανακοίνωσε νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ βρίσκεται στην Πιονγκγιάνγκ για συνομιλίες όσον αφορά την απελευθέρωση τριών Aμερικανών πολιτών που είναι φυλακισμένοι στη Βόρεια Κορέα–μια πιθανή χειρονομία καλής θέλησης από βορειοκορεατικής πλευράς–και για τις προετοιμασίες ενόψει της ιστορικής συνόδου κορυφής του Τραμπ και του Κιμ.

Ο Μάικ Πομπέο αφίχθη στην Πιονγκγιάνγκ από την Ιαπωνία.

Πηγές: AΠΕ, AFP, Reuters


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018, 04:22

Περισσότερα εδώ

Related posts