18 Ιούνιος, 2018 23:06

Breaking News

Έκλεισε το deal "Hyundai-KIA" με όμιλο Βασιλάκη – Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του zougla.gr

Έκλεισε το deal "Hyundai-KIA" με όμιλο Βασιλάκη – Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του zougla.gr
NANOS
Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     


Με το… δεξί φαίνεται πως μπήκε το 2017 για τις εισαγωγικές εταιρείες των αυτοκινήτων Hyundai και KIA. Χαρακτηριστικό άλλωστε και το δημοσίευμα της στήλης «Τα νέα της Πιάτσας» που ασχολείται με το Το zougla.gr είχε γράψει για το deal εδώ και… μέρεςπροσκήνιο αλλά και το… παρασκήνιο από το χώρο του αυτοκινήτου.

«Τα βρήκε με τις τράπεζες ο όμιλος Δάβαρη (Hyundai – KIA) και η συμφωνία με τον όμιλο Βασιλάκη κλείνει τον Φεβρουάριο. Όπως φαίνεται όλα μπαίνουν στην τελική τους ευθεία…» ανέφερε χαρακτηριστικά την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου.

Σήμερα ο όμιλος Βασιλάκη με ενημέρωση που έστειλε στα Μέσα έκανε γνωστή τη συμφωνία με τις τράπεζες και τον όμιλο Δάβαρη:

Η επίσημη επιστολή
«Σε συνέχεια αρκετών μηνών προετοιμασίας και διαπραγμάτευσης υπεγράφη συμφωνία εξυγίανσης   του  Ομίλου Δάβαρη & των Τραπεζών Πιστωτών του με  συμμετοχή του Ομίλου Βασιλάκη ως  νέου Επενδυτή.  Η συμφωνία προβλέπει πως το 70% πηγαίνει στον όμιλο Βασιλάκη και ο Πάνος Δάβαρης κρατά το 30% Συγκεκριμένα η Derasco, εταιρεία ελεγχόμενη από τον κ. Θ. Βασιλάκη, υπέγραψε κατά την τελευταία εβδομάδα του 2016, σύμβαση εξυγίανσης  των εταιρειών HYUNDAI HELLAS Π&Ρ Δάβαρη ABEE (εισαγωγέας διανομέας Hyundai) & Autodeal Π&Ρ Δάβαρη ABEE (εισαγωγέας διανομέας  KIA) με τις  Τράπεζες Πιστωτές τους όσο και τους μετόχους των δύο Εταιρειών. Η σύμβαση προβλέπει συμφωνία για τον σημαντικό περιορισμό των οφειλών των δυο εταιρειών, κυρίως σε επίπεδο Τραπεζικών δανείων, μέσω της υπαγωγής των δυο εταιρειών σε διαδικασία εξυγίανσης με βάση της διατάξεις του άρθρου 106β.

Με κύρια  προϋπόθεση  την ολοκλήρωση της διαδικασίας αίτησης  εξυγίανσης του 106β, η οποία έχει ήδη υποβληθεί στα Δικαστήρια και αναμένεται να εξελιχθεί  στους επομένους μήνες, η συμφωνία προβλέπει την επανακεφαλαιοποιηση των δυο εταιρειών από την DERASCO με συνολικά κεφάλαια 20 εκ ευρώ, μέσω αύξησης κεφαλαίου που θα αντιστοιχεί συνολικά στο 70% των μετοχών των δυο εταιρειών.  Ο κος Πάνος Δάβαρης θα παραμείνει επίσης μέτοχος των εταιρειών με 30%.

Τα μέρη έχουν λάβει την σύμφωνη γνώμη των δύο  κατασκευαστών , Hyundai & KΙΑ τόσο για την προβλεπόμενη αλλαγή μετοχικής σύνθεσης όσο και για την υποβολή των εταιρειών σε εξυγιαντική διαδικασία του 106β

Είναι σημαντικό επίσης ότι έχει προβλεφθεί ενδιάμεση χρηματοδότηση που προέρχεται τόσο από τον Επενδυτή όσο και από τις Τράπεζες για να διασφαλίσει τις βασικές προϋποθέσεις εμπορικής  λειτουργίας των δυο εταιρειών κατά τους επομένους  μήνες που θα διαρκέσει η εξυγιαντική διαδικασία κατά  τις προβλέψεις του 106β.

Τόσο ο Όμιλος Δάβαρη όσο και ο Όμιλος Βασιλάκη προσδοκούν  ότι η επιτυχής ολοκλήρωση αυτής της διαδικασία θα δώσει την δυνατότητα στις  εταιρίες  HYUNDAI HELLAS Π&Ρ Δάβαρη ABEE (Hyundai) & Autodeal Π&Ρ Δάβαρη ABEE (ΚΙΑ) να διαδραματίσουν εκ νέου σημαντικό ρολό στην αγορά αυτοκίνητου».

  

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017, 23:00

Περισσότερα Εδω

Related posts